12-årige Tessa blev efterladt på en øde mark med et brev: “Jeg har ikke brug for en hund”

Man påtager sig et stort ansvar, når man anskaffer sig en hund. Man er nødt til at give den mad, lufte den, give den opmærksomhed og kærlighed. Hver dag. Flere gange om dagen. I mange år.

Men det virker til, at ikke alle forstår dette.

Jeg bliver så vred, når jeg læser om folk, der tror, at en hund kan behandles som et stykke legetøj! Men denne gang fik det heldigvis en lykkelig slutning.

Den 12-årige hund Tessa boede med sin ejer i England. Men så valgte ejeren at flytte til Canada, hvor Tessa ikke kunne få lov til at rejse med.

Sådan kan det selvfølgelig gå nogle gange. Familieforhold ændres, og man kan være tvunget til at skille sig af med sin hund. Men hvis dette er tilfældet, er man ganske enkelt nødt til at sikre sig, at hunden får en ny, kærlig ejer.

Men det skete ikke denne gang.

I stedet for at finde et nyt og sikkert hjem til Tessa valgte ejeren at efterlade hende hos sin nabo. Men naboen var slet ikke klar over, hvad det indebar at passe på en hund.

Naboen havde ikke Tessa i lang tid, før hunden blev efterladt igen. Denne gang på en stor mark, alene og våd med alt sit legetøj og madskåle. Og et brev.

Der stod følgende i brevet:

“Denne hund (Tessa) er 12 år gammel. Tessa er ikke min hund. Min nabo fortalte mig, at Tessa er chippet. Min nabo spurgte mig, om jeg kunne tage mig af Tessa, eftersom min nabo havde planer om et nyt liv i Canada. Jeg sagde først ja, men jeg vidste, at jeg ikke ville beholde Tessa.

Tessa elsker te, kaffe og mælk. Tessa får sit første måltid klokken 11:30. Min nabo er rejst til Canada, og hun var glad for, at Tessa var i sikre hænder.

Beklager det ovenstående, men jeg har ikke brug for en hund.”

Naboen havde ganske enkelt efterladt Tessa og hendes ting på en mark. Ingen ved, hvor lang tid hunden har siddet der og ventet, men til sidst blev hun fundet af Alan Webster, der
driver South Yorkshire Pet Ambulance, som er en frivillig dyreambulance.

Tessa var våd, kold og overlykkelig for endelig at blive reddet.

Alan svøbte hende ind i et tæppe og kørte hende hen til organisationen Dogs Trust, hvor hun nu venter på at blive adopteret af en ny familie. Det kan godt være, at hun er gammel, men hun har stadig meget liv tilbage i sig, og hun bliver et fantastisk tilskud for den rette familie.

Ifølge South Yorkshire Pet Ambulances Facebook-side har man identificeret den mand, der efterlod Tessa på marken, altså den nabo, der også skrev brevet. Men det er stadig uklart, om han bliver tiltalt for en forbrydelse.

Nu håber vi, at Tessa får et nyt kærligt hjem, hvor hun kan glemme alle de forfærdelige ting, hun har været udsat for!

Det er et stort ansvar at få hund, og man skal ikke påtage sig et sådant ansvar, hvis man ikke er i stand til at passe på den! Del artiklen hvis du er enig!