Ambulancepersonalet behøvede akut hjælp – så stoppede lastbilchaufføren Arne

Da lastbilchaufføren Arne nærmede sig to biler, som havde været i en ulykke, reagerede han med det samme. I stedet for at vente på redningstjenesten, brugte Arne sin lastbil til at beskyttede de ulykkesramte på den trafikerede vej. Han lod derefter lastbilen stå, så ambulancepersonalet kunne udføre deres job i sikkerhed.

To personbiler, som havde været i en bilulykke, havnede lige midt på vejen på E18 i Sverige, totalt ubeskyttede fra andre trafikanter. Ambulancepersonalet skyndte sig til stedet, som fortsatte med at være en farezone med tanke på bilernes placering på vejen med høj hastighed.

Ambulancesygeplejersken Pär Johansson var en af dem, som måtte rykke ud. Da han kom frem, fik han dog at se noget, han ikke havde regnet med. Midt på vejen stod en stor lastbil, som gav beskyttelse til de ramte trafikanter, indtil redningstjenesten var på plads.

– I det her tilfælde havde brandvæsnet valgt at afvente, så vi havde heller ikke nogen beskyttelse. Så han stod der hele tiden, det var helt fantastisk, siger Pär Johansson til Aftonbladet

I 15 minutter var Pär Johansson med den eneste ambulance på stedet. Da yderligere tre ambulancer og en politibil kom frem, fortsatte lastbilen med at beskytte dem, så de kunne fokusere på redningsarbejdet.

Facebook/Ambulance Sweden

Redningstjenesten og ambulancesygeplejersken Pär ville takke lastbilchaufføren for hans betydelige indsats, men vidste ikke, hvem han var. Gennem en efterlysning på Facebook lykkedes de til slut med at finde helte, som var 55-årige Arne.

– Det kunne være endt galt, siger Pär Johansson om ulykken på motorvejen.

Takket være Arnes initiativ forhindrede han flere ulykker i at ske, samtidig med han gjorde sådan, at ambulancepersonalet kunne udføre deres job i sikkerhed.

Del gerne, hvis du synes, at flere bør gøre som 55-årige Arne.