Anders’ geniale trick: Sådan opdager du om nogen har løsnet hjulene på din bil

Vi har tidligere beskrevet en syg tendens, der lige nu skaber frygt blandt danske bilejere og cyklister. Ukendte gerningsmænd sniger sig op til parkerede biler og cykler og skruer boltene på hjulene løse. Det betyder, at man kan risikere, at hjulene falder af, mens man kører – og konsekvenserne kan være livsfarlige

Heldigvis den danske mekaniker Anders Bjørn Jensen fra Roskilde delt et tip på Facebook, som kan gøre det meget lettere at opdage, om nogen har saboteret bilen eller cyklen. Og tippet – det er faktisk ret genialt. 

På det sidste har de fleste bilejere og cyklister i Danmark nok set en ekstra gang på bilens eller cyklens hjul, inden de er kørt nogle steder. En fuldstændig vanvittig tendens skaber nemlig lige nu frygt i Danmark: Gerningsmænd skruer simpelthen boltene løse på bil- og cykelhjul – og det kan gå så galt, at det kan koste uskyldige mennesker livet.

Anders Bjørn Jensen fra Roskilde har delt et trick på Facebook, som meget vel kan redde andre mennesker fra at blive snydt af den livsfarlige trend – og tricket er så enkelt, at det ikke er til at tro. 

Anders har helt enkelt malet små farvepletter ved hver hjulbolt – se selv billedet herunder. På den måde kan man se, om boltene har bevæget sig, eller om de sidder fast, som de skal. 

“Det er et gammelt trick, jeg lærte af en mekaniker. Hvis malingen er forskubbet eller skallet af, så er det tegn på, at der er foregået noget. Hvis malingen er intakt, så sidder alt, som det skal”, siger Anders Bjørn Jensen til TV2.

“På den måde kan man tjekke det hurtigt, for man kan jo heller ikke rende rundt hver dag og efterspænde hjulboltene med en nøgle, og det er grunden til, at jeg valgte at dele tricket på Facebook”, siger han. 

Billedet er i skrivende stund blevet delt mere end 600 gange på Facebook, og i kommentarfeltet mange danskere takker Anders for det potentielt livreddende tip. 

Det her er selvfølgelig ingen garanti, men det er i hvert fald et smart tip.

Del gerne Anders’ råd videre, så vi kan få stoppet denne syge trend!