De erobrede verden med ”Sound of Silence” – nu gør de alle målløse med nyt liv til klassikeren

Jeg har altid kunnet lide musik, og visse sange sætter sig ligesom fast. En af dem er “Sound of Silence”. Uden at jeg har tænkt over det, kan jeg hvert eneste ord i teksten. 

Da drengene var bare 11 år gamle, mødtes de for første gang i Queens, New York, og det er jeg virkelig glad for, at de gjorde. 

Drengene, Paul Simon og Art Garfunkel, blev siden til et af de mest værdsatte musiknavne nogensinde som duoen Simon & Garfunkel. 

Det begyndte lidt rystende, deres første sange slog ikke igennem, og efter at have forsøgt sig med musikken gik de tilbage til deres studier. 

I 1964 indspillede de “Sound of Silence” for første gang, og sangen gav dem en pladekontrakt. Men det blev ikke omgående et hit. Først i 1965 nåede sangen toppen af hitlisterne, og deres karriere tog fart. 

“Sound of Silence”, som i dag er en rigtig klassiker, fik igen fart 52 år efter udgivelsen, da heavy-rock-bandet Disturbed lavede et cover af sangeren, hvilket resulterede i, at Simon & Garfunkel havnede på hitlisterne igen. 

Og det selvom ikoner som Bob Dylan og Leonard Cohen også har spillet covers af sangen. 

Men ingen gør det som Paul Simon og Art Garfunkel. Deres smukke stemmer får hårene til at rejse sig på mine arme, og jeg bliver næsten rørt til tårer, når de indtager scenen og laver en magisk optræden. 

Se deres optræden her:

 

Del, hvis du også synes, at Simon & Garfunkel er lige så gode nu, som de var for 52 år siden!