Den fremmede håner tjener med autisme – så svarer chefen ved at bortvise ham

“Kunden har altid ret”, lyder et ordsprog i service- og restaurationsbranchen. Jeg husker, hvordan de ord gav ekko i mit hoved, da jeg arbejdede som tjener som studerende, og hvordan de skabte præstationsangst. 

Ikke at blive bakket op, når nogen opfører sig dårligt mod en kan gøre ondt på selvtilliden. Derfor blev jeg ekstra berørt, da jeg hørte, hvad denne chef gjorde, da en kunde mobbede en medarbejder. 

En kunde var utilfreds med den service, han fik på restauranten Little Italy i USA. Derfor klagede han til restaurantchefen. Men i stedet for at italesætte og skælde ud på den ansatte, der blev klaget over var det kunden, der blev skældt ud. Årsagen var, at kunden var gået personligt til angreb på tjeneren – men det kom han snart til at fortryde. 

Det hele begyndte med, at en kunde skældte ud på en af de ansatte, som serverede maden på grund af en misforståelse i bestillingen. Men kunden stoppede ikke der. Han ringede til restauranten og fortsatte med at skælde og smælle – denne gang med adskillige personangreb om den ansattes autisme. Det fortæller The Mighty

Foto: Pixabay

Kunden havde blandt andet påstået, at medarbejderen var påvirket af stoffer. Det var nu ikke tilfældet. Faktisk var det den ansattes autisme, der påvirkede taleevnen. 

P.J. Gialopsos, som ejer restauranten, tog kritikken alvorligt, men ikke på den måde, kunden havde forventet. Som svar skrev hun nemlig et brev til kunden, som hun også delte på Facebook. I brevet stod der blandt andet:

“Så han (tjeneren, red.) har måske lidt problemer med den sociale del, men det giver ikke kunden ret til at kalde ham for øgenavne og ødelægge hans dag”, skriver Gialopsos, som efterfølgende meddelte kunden, at han ikke længere er velkommen til at bestille mad hos dem. 

“Nu har vi bortvist denne kunde. Når hans adresse, navn eller telefonnummer dukker op, kommer der en besked om, hvor der stor ‘ACCEPTER IKKE BESTILLINGEN’. Jeg håber, at kunden får sig et chok, når denne ‘idiot’-fyr, der leverede hans mad, en skønne dag bliver fysiker, mikrobiolog eller kemiingeniør”, skriver hun på Facebook.

Facebook/Little Italy Restaurante

Nummer to fra venstre er restaurantens ejer P.J. Gialopsos efter at have modtaget en pris for restauranten. 

Hendes opslag er nu blevet ‘liket’ af mere end 33 000 personer og delt mere end 8 000 gange, hvilket viser, hvor mange mennesker, der støtter hendes initativ. 

“Det faktum, at han har autisme, spiller ingen rolle for nogen på restauranten. Han klør bare på”, siger hun til The Mighty

Denne kvinde er et fremragende eksempel på, hvordan en god chef skal være. Hun bakkede sin medarbejder op og viste klart og tydeligt, at personangreb aldrig er ok. Del gerne, hvis du synes, at hun gjorde det helt rigtige.