Deprimeret teenager vil barbere sit hår af, så tager stylisten over og timer senere tror ingen deres egne øjne

Det lyder måske lidt trivielt, men jobbet som frisør er faktisk vigtigere, end mange tænker på. Tit kan det nemlig vise sig sig, at noget så simpelt som en frisk frisure kan gøre underværker for ens selvopfattelse – fordi en lille forvandling tit får os til at føle os smukke indeni.

Spørg bare mormoren Mary Johnsen, spørg sikkerhedsvagten Holly – eller spørg stylisten Kayley Olsson, som for nyligt stod overfor en af sine sværeste udfordringer i karrieren.

Kayleys kunde var nemlig en teenagepige, som kæmpede mod en depression, der var så voldsom, at hun ikke længere kunne klare at børste sit eget hår.

Det var i sidste år, at den 16-årige pige, som Kayley ikke vil nævne ved navn, kom ind på salonen. 

Teenageerens hår var filtret, slidt og ødelagt – og tiden for årets skolefoto nærmede sig med hastige skridt.

Nu bad hun Kayley om at “barbere det hele af”, for hun følte sig for værdiløs til at børste håret og kunne ikke klare smerten.

Billedkilde: Kayley Olsson (Facebook)

Men det ville Kayley ikke. I stedet ville hun hjælpe teenageren.

“Ærligt talt knuste det mit hjerte, så vi gjorde alt i vores magt for at beholde pigens hår!”, skriver Kayley Olsson i et Facebook-opslag, som hun delte efter hændelsen. 

I stedet for at tage hårtrimmeren frem brugte Kayley 13 timer på at give pigen en total forvandling… til det filtrede, forfaldne hår var erstattet af en flot, ny frisure. Og resultatet er fuldstændig bedårende!

Billedkilde: Kayley Olsson (Facebook)

Men Kayleys helhjertede indsats gav pigen meget mere end blot en ny frisure.

“Efter at have været her otte timer i går og fem timer i dag har vi endelig fået den smukke pige til at smile og føle, at hun ER noget værd!”, skriver Kayley Olsson på Facebook og fortsætter:

“Hendes sidste ord til mig var ‘Jeg kommer faktisk til at smile på mit skolefoto i dag, du fik mig til at føle mig som mig selv igen.”

Billdkilw: Kayley Olsson (Facebook)

Mødet med den deprimerede teenager gjorde Kayley så berørt, at hun skrev og fortalte om hændelsen på Facebook.

Nu håber hun, at opslaget, som har fået hundredevis af reaktioner på få dage, skal blive en vigtig lektie til mennesker verden over.

“PSYKISK HELBRED er en ting, der påvirker mennesker i hele verden og i alle aldre! FORÆLDRE, tag det alvorligt, negligér ikke bare jeres børn og sig, at de skal komme over noget, de faktisk ikke kan. Et BARN skal ALDRIG føle sig så værdiløs, at hun ikke engang vil børste sit hår”, afslutter Kayley.

Jeg er så glad for, at pigen igen kunne tage i skole med et smil, for når alt kommer til alt, er intet vigtigere end hvordan vi har det indeni.

DEL denne artikel videre for at sprede Kayleys vigtige ord, så flere rækker en hånd ud til de, der har det dårligt!