Derfor stirrer katten på dig – hvad den vil gøre er noget helt andet end du tror

Du har med garanti undret dig over, hvorfor en kat lige pludselig sætter afsted i fuld fart for et stoppe op et par skridt efter, eller hvorfor den stirrer længe på dig uden at blinke. Sandheden er faktisk, at den aldrig gør noget uden grund. Katte har nemlig deres eget kropssprog, og her følger en lille guide til, hvad det betyder. 

1: Den løber pludselig meget hurtigt

Hvis en kat pludselig løber et par lynhurtige trin for at stoppe med det samme igen, betyder det, at den har lidt overskydende energi og har brug for at bevæge sig. Gør den en tjeneste og leg lidt med den. Et godt råd er at trække et stykke garn eller snor frem og tilbage, som katten så kan jagte, det elsker den. Eller du kan gå udenfor og lege.

2: Den hvæsser kløerne

At hvæsse kløer ligger i kattens natur, derfor skal den have et hvæssebræt eller lignende, hvor den kan få lov til at gøre det. Hvis en kat gør dette ofte på mange ting, kan det være tid til at klippe kløerne.

© Foto: Wikimedia Commons

3: Den slikker ofte og meget

Har du bemærket, at din kat slikker pelsen mærkbart ofte? Eller slikker den sågar møbler eller andre genstande? Det kan være et tegn på stress eller angst ifølge Pets Web. For at sætte en stopper for slikkeriet skal du først finde årsagen til, hvorfor katten er ængstlig eller stresset. Hvis der er sket forandringer i hjemmet, kan dette ofte være årsagen.

© Foto: Flickr

4: Den tygger på plastik

Hvis du oplever problemer med, at din kat tygger på plastikgenstande – f.eks. plastposer sugerør, brusegardiner eller lignende, så bør du kontakte dyrlægen. Der er nemlig en stor mulighed for, at kattens mundhygiejne skal gennemtjekkes, da de ofte bider for at få tyggemodstand. Hvis dette ikke er årsagen, kan tristhed være forklaringen på problemet, det skriver Pet Health Network.

5: Den stirrer på dig

Hvis en kat stirrer på dig i lang tid, betyder det én ting: Den er sulten. Det er kattens måde at fortælle: Giv mig mad!

© Foto: Wikimedia Commons

Kilder: Pet Health NetworkSheknowsPetMDSheknows