Dette forladte tog fra 1941 er blevet ombygget til en 37-kvadratmeters lejlighed

Den lille by Essex i Montana, USA, havde i 1939 et lyst perspektiv på fremtiden.

Man forventede, at dens beliggenhed ved den smukke Galcier National Park ville skabe betydelige turismeindtægter i årene fremover.

Det amerikanske jernbaneselskab, ‘Great Northern Railway’, valgte at bygge et jernbaneknudepunkt ved byen, og et stort hotel blev bygget for at huse alle turisterne. Da hotellet ‘Izaak Walton Inn‘ for første gang åbnede dørene, blev det beskrevet som et stort, overådigt pralebyggeri og “moderne ned i mindste detalje”. Men til at begynde med var hotellet dog ikke en succeshistorie.

Da USA valgte at indtræde i Anden Verdenskrig, blev mange af projekterne og planerne skrinlagte, blandt andet planerne om en ny indgang til nationalparken nær Essex. Dette betød, at byen fik sværere ved at tiltrække turister. Men den lille bys store hotel kæmpede videre.

Med en kombination af hotellets populære, venlige personale og dets hyggelige værelser, lykkedes det i sidste ende hotellet at tiltrække skiløbere og naturelskere, der var på udkig efter et roligt tilflugtssted. Hvis vi springer frem til 2015, kan vi se, at hotellet har fortsat i samme spor.

Eller hvad med denne kreative løsning med togvogne? Jeg kunne godt tænke mig at tilbringe et par nætter her!

Dette lokomotiv kørte gennem Essex, og har tilhørt ‘Great Northern Railway”. Men nu er det blevet ombygget til noget helt specielt.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Det er nemlig blevet ombygget til en smuk og moderne bolig, der kan rumme op til 6 personer. Er det ikke lidt svært at forestille sig, at dette engang var en togkupe?

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Her finder man et fuldt udstyret køkken, to køjesenge og en queen-size seng.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Køkkenet indbyder til at lave en god middag.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Man var nødsaget til at hejse togvognene op med en kran, før de med lastbil kunne fragtes til hotellet.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Denne vogns vægge stammer fra et 400 år gammelt egetræsgulv.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Er det ikke hyggeligt?

Fotokilde: Izaak Walton Inn

“Der kommer mange tog-entusiaster og overnatter her, og de bliver blæst helt bag over”, fortæller Elise Wright fra Izaak Walton Inn, til Daily Inter Lake.

Du kan se det oprindelige hotel til venstre på billedet nedenfor.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Der er mange forskellige togvogne i området, man kan bo i, men alle har én ting til fælles: de er blevet renoveret med kærlighed og naturvenlige materialer.

Fotokilde: Izaak Walton Inn

De naturlige omgivelser er heller ikke så tossede…

Fotokilde: Izaak Walton Inn

Kunne du godt tænke dig at overnatte her på din ferie? Her kan du læse mere om hotellet og omgivelserne!

.