Drengen får akutte smerter i maven da han spiser burgere – på skadestuen afslører røntgenbilledet det utænkelige

Det var en helt almindelig dag hos familien Fiore. Det var en varm forårsdag, og de besluttede sig for at indvi grillen og spise burgere til aftensmad. 

Men dagen ville snart blive forvandlet til et mareridt. 

Det værste ved denne historie er, at ulykken, der skete for deres lille dreng, er meget mere almindelig, end man skulle tro. 

Sønnen Anthony havde kun taget en enkelt bid, da han pludselig mærkede, at det kildede i halsen. Sekunder senere vred han sig i smerte og sagde til sine forældre, at det var som om, at en nål stak ham indefra. 

Forældrene skyndte sig på skadestuen med Anthony. Samtidig blev smerten bare værre og værre. 

På sygehuset besluttede man straks at røntgenfotografere Anthony for at se, hvorfor han havde så ondt. På billedet kunne de se et smalt strå af metal, som havde skåret hul i drengens hals indefra. Lægerne mistænkte, at det var et strå fra metalbørsten, som skulle bruges til at rengøre grillen. 

Anthony blev straks kørt til operationsstuen for at få fjernet det skarpe metalstykke – som ganske rigtigt kom fra grillbørsten. 

Operationen gik fint, men Anthony havde det ikke helt godt. Det beskidte metal havde taget bakterier ind i såret i maven, og nogle dage senere fik han en infektion. Efter en antibiotikakur kunne lægerne erklære drengen rask, og Anthony måtte køre hjem igen. 

Det første, forældrene gjorde, var at smide børsten ud. 

Lægerne fortalte, at det ikke var første gang, de så dette. Det sker af og til, at stykker fra metalbørster løsner sig, når man gør grillen ren, og i værste fald kan de side fast på maden, så man får det i maven, når man griller. 

Aziz Benbrahim, kirurg på MidState Medical Center, fortæller, at han tit ser denne type ulykke, som kan være ganske alvorlig. 

“Der er ingen statistik på dette område. Det er det, der er problemet. Den eneste avis, der skriver om dette, skriver, at det er sket seks eller syv gange, men jeg tror, at det er meget, meget mere”, fortæller han til CBS News.

Hvordan skal man så rengøre grillen, hvis man ikke skal bruge en stålbørste? I videoen herunder vises en sikker metode. Luk låget og varm grillen godt op, så alle madrester løsnes. Tag så noget sølvpapir formet som en kugle og skrub rillerne. Det fjerner soden lige så effektivt som en børste – men uden risiko for, at man for spidse stålstykker i kroppen.

Jeg anede ikke, at dette kunne være så farligt. Nu er grillsæsonen snart i gang, og jeg tror, at mange bruger stålbørster til at rengøre grillen med. Hjælp med at dele lægernes advarsel, så andre undgår at opleve den smerte, Anthony gik igennem.