Dyreven redder uglen fra vejen – så nægter den at forlade hans side

At møde vilde dyr i naturen kan være risikabelt, og det er altid bedst at lade kyndige personer tage sig af dem, hvis der er noget galt.

Men nogle gange tager hjertet over, hvilket det gjorde for Joel. Da han kørte langs vejen, fik han pludselig øje på en ugle i vejkanten.

Han hjalp den op på fortovet – men så gjorde uglen noget, som ingen havde forventet.

Det var en helt almindelig dag, da Joel Todd og hans kone Monica var ude at køre på motorvejen i Alabama, USA.

Pludselig fik de øje på en stakkels ugle, som var faretruende tæt på den tungt trafikerede motorvej, og han valgte at køre ind til siden.

Fotokilde: Dailyheadlines

Joel gik hen til fuglen og forsøgte at skubbe den ind til siden. Men det virkede til, at uglen havde helt andre planer.

I stedet for at lade sig kue af Joels skub, valgte den at tage et fast greb om ham og klatrede op ad hans ben. Joel var lidt nervøs, da uglen begyndte at klatre – men den bed ham ikke. Uglen var fast besluttet, den ville med Joel.

Fotokilde: Dailyheadlines

Derfor kunne han uden problemer sætte sig tilbage i bilen, mens uglen stadig sad på hans arm.

Parret ringede til politiet, som straks kom til stedet – og i til at starte med havde de svært ved at tro, at uglen rent faktisk havde klatret op og sat sig på Joel. Efter deres overbevisning var det ikke almindeligt for en ugle at gøre dette.

Fotokilde: Dailyheadlines 

Efter en hurtig kontrol af uglen kunne en af parkens betjente, som er specialuddannet i at håndtere dyr, konstatere, at uglen sandsynligvis havde påført sig en hjerneskade. Da hun førte sine fingre frem og tilbage foran uglens øjne, blinkede og reagerede den næsten ikke.

Uglen fulgte med parkbetjentene, hvor den nu modtager behandling. Håbet er, at den kan frigives tilbage i naturen så hurtigt som muligt.

Fotokilde: Dailyheadlines 

Det er hårdt at tænke på, hvad der kunne være sket med den lille ugle, hvis Joel og Monica ikke havde kørt ind til siden. Nu vender uglen forhåbentlig tilbage til naturen stærkere end nogensinde for. Men det er tydeligt, at Joel fik en ny lille ven den dag ved motorvejen.

– Det var det rigtige at gøre, det knuste mit hjerte, da jeg så den, siger Joel til WHNT News.

I dette klip kan du selv se Joel fortælle om mødet med den venskabelige ugle. 

Joel og Monica er sande helte, og jeg håber og tror, at flere ville have gjort det samme som parret i en lignende situation. Du må hjertens gerne dele artiklen med dine venner, så de også kan se det smukke møde.