Forskere: Et varmt bad kan være bedre end almindelig træning

Det er få ting, der er så afslappende som at komme hjem og tage et langt, varmt bad. 

Nu siger forskere, at det endda kan have andre fordele end bare at være skønt og afslappende. Angiveligt kan det nemlig være en ægte kalorie-forbrænder. 

Pixabay

Jeg plejer altid at få lidt dårlig samvittighed, når jeg kravler ned i badekarret i stedet for at tage løbeskoene på. Men nu er det slut med dårlig samvittighed. 

For en veltrænet og sund krop er den rette kost og regelmæssig træning stadig vigtig, men nu har du faktisk en rigtig god grund til at slappe mere af i badekarret. 

Et varmt bad kan nemlig forbrænde lige så mange kalorier som en halv times træning og frem for alt være god for sind og sjæl. 

Pixnio

Det er BBC, som skriver om et studie gennemført af forskeren Steve Faulkner fra Loughborough University, som påviser, at et varmt bad kan være godt af mange forskellige årsager.

I studiet sammenlignes fordelene ved træning og et varmt bad. Personerne i studiet skulle cykle og bade i forskellige intervaller. 

Begge aktiviteter forhøjer kroppens temperatur så tilpas meget, at kroppen begynder at forbrænde kalorier. 

I et timelangt bad forbrænder deltagerne cirka 130 kalorier, cirka lige så meget, som man forbrænder ved en 30 minutters gåtur. 

Forskning viser endda, at et varmt bad kan være fordelagtigt ved behandling af type 2-diabetes. 

Flickr

Så gode nyheder har jeg ikke fået længe. 

Del gerne denne artikel, så flere kan lære om fordelene ved at tage et langt, varmt bad!