Frisøren nægte at røre hendes hår – nu spredes Julias vigtige ord på nettet

Psoriasis regnes som en af vores mest almindelige folkesygdomme – og i dag findes der, ifølge Psoriasisguide omkring 115.000 – 170.000 danskere med en form for psoriasis.

Men det er ikke smitsomt.

Derfor blev 31-årige Julia Apodaca Lane både chokeret og ydmiget, da en frisør nægtede at klippe hendes hår – af fare for at blive smittet.

Julia Apodaca Lane har psoriasis, en almindelig hudsygdom, som giver røde, skallede og kløende områder på huden – og som også har givet hende ledsmerter og bevægelses-vanskeligheder.

Hun kæmper med sine problemer og efter at have gennemgået en operation, var hendes selvtillid i bund. Men en dag besluttede hun sig for at forlade huset, gøre noget godt for sig selv med en ny frisure og komme i godt humør.


Foto: Youtube

Julie tog hen til en frisørsalon i amerikanske Tuscaloosa, Alabama – men der blev alt forandret.

I samme øjeblik hun satte sig ned i frisørstolen, så blev hun mødt af en uforskammet, dømmende stemme, som udbrød: “Smitter du?!”


Foto: Youtube

Julia forklarrede, at hun havde psoriasis og at det ikke kunne smitte, men frisøren nægtede at røre hende. Ydmyget og chokeret gik Julia ud til bilen og græd.

– Hun gjorde mig flov. Hun fik mig til at føle som om, jeg havde gjort noget galt… at der var noget galt med mig, siger Julia til WVUA 23.


Foto: Youtube

Frisørsalonen forklarede, at deres ansatte har ret til at nægte kunder en klipning, hvis de føler, at deres helbred er i farezonen – men problemet var jo, at Julia ikke kunne smitte nogen.

Hun følte sig så krænket og besluttede sig for at dele hændelsen på Facebook. Der blev Julia mødt af kærlighed fra medmennesker, som ville sprede hendes vigtige ord videre.


Foto: Youtube

Julias budskab var, at man ikke kan have nogen anelse om, hvad andre personer gennemgår, og at man derfor bør tænke en ekstra gang, inden man ytrer sig eller gør noget dumt.

– Hun vidste ikke, om det var en god dag uden smerte, eller en dårlig dag med smerte, for mig. hun vidste ikke, at jeg for nyligt blev opereret, og at det her var første gang, jeg gik uden for huset. Hun vidste ikke noget om det. Jeg er 31 og bruger stok, jeg har tidligere haft rollator, men det ved du ikke om en person, så bare vær høflig, siger Julia.

Her kan du se et videoklip om hændelsen:

Det er så sandt, som det er sagt: vi har ingen anelse om, hvad andre personer går igennem. Derfor skal vi være forsigtige med, hvad vi siger. Del gerne Julias vigtige historie videre til dine venner!