Nu afsløres de hemmelige detaljer om kronprins Christians studenterkørsel

PET havde selvsagt en stor rolle, da kronprins Christian i slutingen af juni skulle køre studenterkørsel.

Det var en stor dag for kronprins Christian, da han den 28. juni dimitterede fra Ordrup Gymnasium og skulle ud at køre i studentervogn med 3.S.

Denne vendte også forbi Amalienborg Slot, hvor den kongelige familie ventede, så kronprinsen blev fejret ganske ligesom alle andre studenter i det danske land.

Det er normalt, at to eller tre elever fra gymnasieklassen står for at planlægge studenterkørslen, men i kronprins Christians tilfælde var det PET og kongehuset, der havde meget at skulle have sagt.

Chauffør var uvidende

Det gælder alt lige fra ruteplanlægning til parkeringsforhold ved de forskellige stop undervejs, røber firmaet bag studentervognen nu i en video på TikTok.

Se videoen herunder eller klik her.

Chaufføren fra Sula Studenterkørsel anede intet om på forhånd, at han skulle have en royal passager med på sin tur, før han mødte op ved det prominente gymnasium.

Efter et par timer hed stoppet Amalienborg Slot, hvor kongeparret, kronprinsens søskende og dronning Margrethe ventede for at tage imod.

– Selv chaufføren blev inviteret med indenfor og fik lov til at hilse på den royale familie. Vores konge syntes, at vognen var meget spændende og fik lov til at sidde på passagersædet inde i førerhuset, lyder det i videoen.

Kronprins Christian
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

PET ordnede parkering

PET var hele vejen på studentervognens rute, og de sørgede for, at kronprins Christian var i sikkerhed, mens hans kørte ved, at to livvagter fulgte bilen.

Det havde så også den fordel for chaufføren, at studentervognenen ikke havde noget problem med at parkere nogen steder på ruten, fordi PET havde sørget for parkeringspladser alle steder.

Sidst i videoen bliver det dog understreget, at hvad der skete på studentervognen ud over det, forbliver en hemmelighed herfra.

Glas var stillet frem

Men alle kunne se, at den var pyntet med vittige bannere og balloner, og før afkørsel fragtede en trillebør drikkevarer ind til studenternes tur.

På banneret stod “1 dyt, vi skåler. 2 dyt vi bunder. 3 dyt for patter”, og det var 2.g fra den samfundsfaglige linje, der havde pyntet vognen, mens kronprinsens egen klasse havde fundet på bannerne.

Der var desuden stillet glas og bobler frem, så noget tyder på, at den første skål var i Cava, og så var studentervognen naturligvis også udstyret med båthorn samt ølbonger i loftet.

Godt at der var styr på sikkerheden for vores kære kronprins!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!