Kina har bygget en solcellepark på 248 hektar – formet som en nuttet kæmpepanda

De fleste solcelleparker fremstår generelt meget kedelige. De består ofte af lange og lige rækker af solcellepaneler, der ikke ligefrem er inspirerende at kigge på.

Men da en solcellepark skulle bygges i den kinesiske by Datong, besluttede lederne at gøre noget, som netop nu har fået verdensomspændende opmærksomhed.

Hvilket bestemt ikke er svært at forstå.

Sådan ser en solcellepark normalt ud. Og hånden på hjertet, så ser det lidt kedeligt ud, ikke?

solar
© Geograph.org.uk

Men solceller har en positiv effekt på miljøet, og skal trods alt primært bruges til at producere energi, og behøver derfor ikke at se smukke ud.

solar2
© Public Domain Pictures

Men den nyåbnede solcellepark i Datong ønskede alligevel at gøre noget ekstra ud af designet. Derfor byggede en af landets største operatører en 248 hektar stor solcellepark – formet som en gigantisk super-panda, skriver Business Insider

panda
© China Merchants New Energy/Panda Green Energy

Konstruktionen stod færdig den 30. juni – og nu planlægger myndighederne i det nordvestlige Kina at bygge endnu en solcelle-panda senere på året. Konstruktionen har allerede vagt international opmærksomhed og kaldes “Panda Power Plant”. Man forventer at kunne producere 3,2 milliarder kilowatt-timer i form af solenergi i løbet af de kommende 24 år. Derudover forventer man også, at man med solcelleanlægget kan erstatte brugen af flere millioner tons kul, der ellers ville være blevet brugt til at producere elektricitet, skriver Business Insider.

Nu vil folkene bag solcelleparken bygge flere parker i løbet af de næste fem år. 

panda2
© China Merchants New Energy/Panda Green Energy

Del, hvis du også synes, det er godt, at vi får en både mere miljøvenlig og sød planet!