Lisa sætter skjulte kameraer op i huset og tager håndværkere på fersk gerning

Hvis du ejer et hus eller en lejlighed, ved du nok, hvor svært det kan være at vælge, hvilken håndværker man skal kontakte, når noget går i stykker derhjemme. Man er bange for at vælge forkert – eller vælge en, der er for dyr.

Mange virksomheder er jo ærlige nok, men der er også nogen, der har for vane tage en høj pris for et job, de ikke udfører ordentligt.

Lisa Guerrero arbejder som journalist på Inside Edition, og hun besluttede sig for at sætte fokus på nogle af disse fupmagere ved hjælp af skjulte kameraer.

Lisa foregav at være husejer og kontaktede to virksomheder, som specialiserer sig i at rengøre ventilationssystemer. Begge firmaer havde lokkende specialtilbud og tilbød at rengøre ventilationen for nogle hundredelapper. Men Lisa mistænkte, at det hele var bluff.

Før reparatørerne kom, undersøgte nogle eksperter rørerne og konstaterede, at de var meget lidt beskidte og ville kunne klare sig med en enkelt rengøring.

Et kamerateam satte skjulte kameraer op i hele hulet – selv på loftet.

Da den første bluffhåndværker kom, begyndte han med at inspicere ventilationssystemet. Men på det skjulte kamera kunne tv-holdet se, at han brugte mere tid på at snuse rundt i husejerens ting på loftet end på at undersøge ventilationen. 

© Youtube/Inside Edition

Efter inspektionen satte reparatøren sig med Lisa og sagde, at det ville blive dyrere end den pris, tilbuddet lød på. Han fortalte, at han havde fundet ret meget skidt og ville være nødt til at udføre en grundig rengøring. Det ville blive en pris på 700 dollar – cirka 4500 kroner.

Men Lisa og eksperterne havde fulgt hans “inspektion” og vidste, at manden ikke engang havde kigget på de steder, hvor han påstod, at der var skidt.

© Youtube/Inside Edition

Lisa valgte at konfrontere ham på stedet og spurgte direkte, om han prøvede at snyde hende – efter nogle klodsede bortforklaringer gik reparatøren.

© Youtube/Inside Edition

Den anden bluffreparatør inspicerede også ventilationssystemet, og han krævede en endnu højere pris end den første. Men denne gang valgte Lisa at lade ham gennemføre arbejder for at se, hvad han gjorde.

© Youtube/Inside Edition

I videoen herunder kan du se hans “arbejde” i huset samt konfrontationen med Lisa bagefter.

Det her gør mig så vred! Dels fordi at disse bluffredaktører snyder husejere for penge, men også fordi de ødelægger det for ærlige reparatører og håndværkere, som bare gerne vil gøre et godt stykke arbejde.