Simon udfordrer ham til at synge ‘Hallelujah’ – svaret er fuldstændig unikt

Lee DeWyze havde altid elsket at synge – men det var takket være en overtalende ven, at han tog modet til sig og stillede op i TV-programmet American Idol i 2009.

Resten er, så at sige, historie. Lee klarede sig igennem showet uge efter uge og var snart blandt de tre tilbageværende deltagere, hvilket også indebar, at det var dommernes tur til at vælge hvilke sange, de skulle fremføre i semifinalen.

Jurymedlemmet Simon Cowell tvivlede aldrig et sekund. Han ville give Lee chancen for at vise omverdenen sit talent – og udfordrede ham derfor til at synge smukke ‘Hallelujah’ af Leonard Cohen.

– Vi har hørt den her sang tidligere, men jeg tror ikke, at vi nogensinde kommer til at høre den, som Lee kommer til at fremføre den, motiverede Simon Cowell sit valg.

Og han fik ret. Med en fantastisk stemme, stor passion og akkompagneret af violin og kor, triumferede Lee DeWyze – publikum vidste, at det her var øjeblikket, hvor han tog det afgørende skridt mod at vinde American Idol; titlen som han da også hev hjem i finalen en uge senere.

At lave et mesterværk til sit eget er ikke det letteste – derfor er det ekstra imponerende at høre Lees unikke fortolkning af Hallelujah. Del gerne den smukke optræden videre til dine venner!