Studentens smukke gestus til skolens madmor får nettet til at eksplodere af kærlighed

Små midler kan gøre en kæmpe forskel hos en anden person. 

Det var præcis det, Jake indså, da han talte med Awa, som arbejdede i skolens kantine. 

Efter at have hørt hendes historie besluttede han sig for at handle – og resultatet blev bedre, end hvad Awa nogensinde kunne have forestillet sig. 

På skolen, hvor Jake Gordon gik, var der en familiær følelse. Alle elever blev en stor familie, og alle var gode venner. 

Under den afsluttende del af første skoleår havde Jake haft det svært med skolearbejdet. Ikke nok med, at han var stresset; han gjorde det heller ikke særlig godt. Så var det, at Awa, der arbejdede i skolens kantine, tog sig tiden til at skrive et fint kort til ham – langt mere end hvad hun havde behøvet at gøre. 

“Hun tager så meget entusiasme og optimisme med på arbejde hver dag, at det er umuligt ikke at blive påvirket. Når hun er i nærheden, kan man ikke lade være med at smile,” siger Jake til Littlethings.

Billedkilde: Facebook/Jake Gordon

Gennem årene blev Jake og Awa gode venner, og de talte om alt muligt. En dag spurgte han hende, hvad hun ville gøre, når hun fik ferie – og hun fortalte, at hun hvert år sparer penge sammen til at rejse til Senegal for at hilse på sin familie. Så fik Jake en idé. 

Han ville hjælpe Awa med at samle pengene sammen og besluttede sig for at starte en indsamling. Hvis alle på skolen kunne undvære lidt håndører, ville de hurtigt få sparet pengene til rejsen sammen. 

Sammen med sin kæreste og venner startede de en indsamling på nettet – og bare to timer senere så Jake noget utroligt.

Billedkilde: Facebook/Jake Gordon

Sammen havde de indsamlet mere end 5400 kroner – og i løbet af seks dage havde de tidoblet det beløb til mere end 54 000 kroner! En dag i skolen skulle de så give Awa kuverten med pengene, og hun blev virkelig overrasket. 

Rejsen til Senegal og hendes familie var betalt – og hun behøvede ikke længere at bekymre sig om at spare pengene sammen. 

“Det var helt fantastisk at se alle stå sammen og støtte hende. Vi ville belønne Awa, fordi hun altid er sådan en herlig person, der gør livet lidt lysere,” siger Jake til Littlethings.

Hvor er det et fantastisk initiativ fra Jake og hans venner! Del gerne artiklen, hvis du også blev inspireret af Jakes smukke gestus.