Supermarkedets geniale løsning til at beskytte hunde i sommervarmen

Nu hvor sommeren er på vej, og varmen stiger, er det vigtigt, at vi passer godt på vores hunde.

Det mente svenske Sverker Josefsson, der er daglig leder for et ICA-supermarked i svenske Tidaholm, hvorfor han fik den geniale idé, at hundeejere skulle have deres helt egne parkeringspladser.

Når temperaturen stiger og solen næsten altid står højt på himlen, er det vigtigere end nogensinde at holde øje med sine hunde i bilen. Hvert år efterlades hunde i overophedede biler – og konsekvenserne kan være katastrofale, uanset om hunden efterlades i et par minutter eller længere.

Dette bemærkede Sverker Josefsson i svenske Tidaholm for et par år siden, hvorefter han fik en genial idé. En kunde bemærkede, at bestemte parkeringspladser altid var i skyggen. Kunden mente, at det ville være perfekt at reservere disse pladser til hunde.

– Jeg sagde med det samme, at “det ikke var en dum idé”, det må vi se på. Herefter tog det et stykke tid, før de var på plads, siger Sverker til svenske Aftonbladet.

Nu er ideen blevet en realitet. På parkeringspladsen finder man nu en speciel afmarkeret plads med teksten “HUND” skrevet med store bogstaver på tværs af parkeringspladsen. Supermarkedet har fået mange positive kommentarer på Facebook. “Det her er det bedste, jeg har set! Sikke et fantastisk initiativ. Stor tommelfinger op”, skriver en Facebook-bruger.

Nu håber Sverker, at flere butikker lader sig inspirere, således at flere hunde kan følge med i butikken.

– Jeg synes, at det er rigtig fedt. Man har jo læst alt for meget om folk, der glemmer deres hunde i bilen. Så det er bedre at udnytte parkeringspladsen på den rigtige måde, siger han til Aftonbladet.

Hvad siger du til initiativet? Burde vi indføre det samme her i Danmark? Giv din mening til kende i kommentarfeltet og del artiklen med dine venner på Facebook, hvis du mener, at flere danske butikker bør gøre det samme!