Han placerer nøje pasta i et krus – se nu slutresultatet som får mundvandet til at løbe!

Pasta er en klassisk spise, og selvom man plejer at sige, at italienerne er de bedste til at lave, kan man selv blive noget nær en verdensmester, hvis man finder den helt rigtige ingrediens.

Min gamle mor lavede mest opskrifter med kartofler og andre fødevarer, vi selv er kendte for at producere her i Danmark. Men jeg er nok mere eksperimenterende, og derfor blev jeg utroligt glad, da en af mine venner gav mig dette fem-stjernede tip, som jeg nu vil dele videre.

Denne pastaopskrift er let at lave, smager lækkert og kan kombineres på et utal af måder. Det sjoveste af det hele? Retten er så let at lave, at den kan laves i et kaffekrus!

Pasta, ost, tomatsauce er hovedingredienserne i denne lille tærte, som jeg nu flere gange har imponeret middagsgæsterne med – og jeg kan love dig for, at det ikke kan blive andet end en succes hjemme på dit middagsbord!

Herunder kan du følge instruktionerne, som du i øvrigt gerne må dele med venner og familie, som også kan lide pasta og nye opskrifter.

Ingredienser:

100 g rigatonipasta

2,25 dl tomatsauce

0,75 dl revet mozzarellaost

2 tsk hakket basilikum

1 spsk revet parmesanost

1. Find et kaffekrus i den ønskede størrelse (et mellem eller stort krus er anbefalet). Dæk bunden med tomatsauce.

Foto: Youtube

2. Placer revet mozarellaost ovenpå. 

Foto: Youtube

3. Drys lidt basilikum på, hvorefter du igen lægger mozzarellaost på.

Foto: Youtube

4. Bunden afsluttes med et tykt lag tomatsauce.

Foto: Youtube

5. Nu skal du placere pasta nøje, så de står op og fylder koppen helt ud. Placer dem i cirkler som bliver mindre fra kanten og ind mod midten, eller i en spiral.

Foto: Youtube

6. På toppen hælder du tomatsauce og drysser parmesanost. Herefter skal du sætte pastaretten i ovnen ved 205 grader i 20 min.

Foto: Youtube

7. Voilá! Din imponerende og lækre pastaret er klar til servering. Lækkert!

Foto: Youtube

Hvis du vil se instruktionerne som en video, kan du se dette klip:

Del gerne denne opskrift med dine venner på Facebook, hvis du kender nogen, som elsker pasta og nye spændende opskrifter!