Søren Huss blev ramt af svær depression: Nu deler han nye ord om sit mentale helbred

Musikeren Søren Huss blev ramt af en svær depression for et par år siden, og nu taler han ud om sin åbenhed omkring tilstanden.

De fleste husker, hvordan Saybia-musikeren Søren Huss på tragisk vis mistede sin kæreste i en højresvingsulykke tilbage i 2007.

Siden har han lært at leve med tabet og være en god far for sin teenagedatter Ronja Huss, men for et par år siden ramt en svær depression kunstnerne og satte alt standby.

Det taler han nu åbent om i Radio4-programmet “Portrætalbum“, hvor han fortæller, det var en god ven, der fik ham til at indse, at noget var helt galt.

LÆS OGSÅ: Søren Huss aflyser alle koncerter: “Jeg er blevet ramt af en depression”

Søren Huss var ærlig

Alt kørte egentlig for musikeren, der lige havde fået en ny kæreste og havde en datter, der trivedes både fysisk og mentalt, men han følte selv ingen glæde.

Derfor kontaktede han lægen, og en test viste, at hans ven havde fuldstændigt ret i, at en depression havde overtaget Søren Huss’ liv.

Musikeren måtte derfor aflyse en række koncerter og valgte at være åben omkring, at han havde mentale problemer.

– Jeg kan bedst lide at være ærlig omkring tingene. Men der var også en del af det, som havde med min familie at gøre og specielt med min datter at gøre, siger han ærligt i radiointerviewet.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Datteren blev beskyttet

Hun skulle nemlig til at starte på efterskole, og musikeren ønskede ikke, hun skulle mødes af en masse spørgsmål om sin kendte far, som hun ikke kunne stå til regnskab for.

Derfor valgte Søren Huss at aftabuisere de udfordringer, han stod med, og at han blev mødt med stor opbakning omkring sin nøgternhed og han sammenligning med en forstuvet ankel.

Hvor er det flot, du valgte at være åben, Søren Huss!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!

 

Læs mere om...