Forskeren har svaret: Forklaring på hvorfor du altid har plads til dessert selvom du er mæt

Forestil dig, at du har spist en god middag, du er propfuld og kan på ingen måde få mere ned. Dog er det noget som lokker – du sukker efter noget sødt at afslutte måltidet med. Men hvis man ikke kan spise mere mad, hvordan kan man så spise dessert? Nu har forskerne fundet svaret – dessertmaven er sand.

Foto: Pixabay

“Dessertmave” – det er ikke noget nyt. Mormor og farmor har haft ret, det er klart at kan spise lidt dessert efter maden.Dette mener professor Emeritus ved Universitetet i Bergen — Arnold Berstad.

Mavesækken er fleksibel

Der findes forståeligt nok en forklaring til dette og det handler om, at mavesækken er fleksibel. I forbindelse med det gør sukkeret som ofte findes i desserter, at mavesækken udvider sig. Dette sker ved, at sukkeret sætter fart på en refleks som gør, at mavesækken udvider sig. En følge af dette er, at vi ikke føler os lige så mætte.

Berstad mener, at mange desserter indeholder vandoplæseligt sukker. Vandet og sukkervandet ryger gennem mavesækken i form af en “genvej”, selvom den er fuld.

Har du gennemgået en gastric bypass eller en anden type operation i mavesækken, så kan den ikke udvide sig på samme måde, hvilket kan være godt at tænke på.

Foto: Pexels

Det er fantastiske nyheder – nu behøver du ikke have dårlig samvittighed over at du spiste den der dessert.