Nikolaj Hübbe stopper før tid på Det Kongelige Teater

Balletmester Nikolaj Hübbe har meddelt Det Kongelige Teater, at han ønsker at stoppe, før det egentlig var planlagt.

Der er ingen tvivl om, at de seneste år har været svære for balletmester Nikolaj Hübbes gang på Det Kongelige Teater.

Nikolaj Hübbe stopper med øjeblikkelig virkning på Det Kongelige Teater.
Foto: Camilla Winther/Det Kongelige Teater

Kritikken har haglet ned, siden en advokatundersøgelse i efteråret 2023 viste kritisable forhold i forbindelse med arbejdsmiljøet for børnene i balletten.

I foråret meddelte Nikolaj Hübbe så, at han ville stoppe i sit job som balletmester, når hans kontrakt udløb i 2026, men i sommer kom det så frem, at han har været sygemeldt gennem nogen tid.

Beslutning er meddelt

Men nu kommer så nyheden om, at Nikolaj Hübbe trækker sig fra sit job med øjeblikkelig virkning og dermed stopper noget før planlagt som balletmester.

Det er Nikolaj Hübbe selv, der har meddelt teaterchef Kasper Holten og Det Kongelige Teaters bestyrelse sin beslutning.

– Det har på alle måder været det største privilegie i min professionelle karriere at have haft det kunstneriske ansvar for et af de bedste balletkompagnier i verden, siger Nikolaj Hübbe i en pressemeddelelse ifølge TV 2.

Staffetten gives videre

Dermed har Nikolaj Hübbe indgået en fratrædelsesordning med teatret, hvilket altså sker på bagkant af en længere sygemelding.

– Nikolaj har udrettet virkelig meget som balletmester, og han har været en fantastisk repræsentant, siger Kasper Bech Holten ifølge BILLED-BLADET.

Nikolaj Hübbe havde ellers kontrakt indtil 2026 efter at have haft ansvar for balletskolen siden 2008, men han udtrykker nu et ansvar for at give stafetten videre i rette tid.

Kultur var hård

Det er altså derfor balletmesteren har valgt at stoppe nu, efter han i juni fik en påtale fra Det Kongelige Teaters bestyrelse, fordi en advokatundersøgelse konkluderede, at han havde svigtet sit ansvar.

Han havde nemlig ikke taget tilstrækkeligt ansvar for undervisningsmiljøet på skolen, hvilket han i den forbindelse undskyldte.

Advokatundersøgelse blev startet, efter Politiken kunne afsløre en hård kultur på Det Kongelige Teaters Balletskole, hvor elever blev mobbet og presset.

Amerikaner trådt til

Her blev der peget på Nikolaj Hübbes ideal om, at eleverne skulle være ultratynde som årsag til, at flere ansatte opfordrede børnene til at tabe sig.

I starten af september kunne TV 2 så meddele, at Nikolaj Hübbe heller ikke ville være en del af dommerpanelet i ‘Vild med dans’ i år.

Det er nu amerikanske Amy Watson, der har været en del af skolen siden 2000, der er konstitueret balletmester i Nikolaj Hübbes sted.

Vi ønsker Nikolaj Hübbe alt det bedste fremover!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!

LÆS MERE:

° Nu forklarer TV 2: Derfor er Nikolaj Hübbe ikke med i ‘Vild med dans’

° Chok: Nikolaj Hübbe er færdig i ‘Vild med dans’