Foto: Shutterstock (elefanten på billedet har ingen forbindelse til historien)

Elefanter hærget af krybskytter – 87 elefanter dræbt på få uger

Næsten 90 elefanter er blevet fundet døde i et berømt naturreservat i Botswana på få uger.

Nu frygter dyrevenner fra organisationen Elephants Without Borders, at det er krybskytter, der er ude efter de uskyldige dyr. Det skriver BBC.

På få uger har videnskabsfolk har organisationen Elephants Without Borders fundet 87 døde elefanter. Oven i det har de på tre måneder fundet fem hvide næsehorn døde.

Størstedelen af de døde dyr ser ud til at være blevet skudt af krybskytter. Det skriver BBC.

“Jeg er chokeret, jeg er fuldstændig rystet. Omfanget af krybskytteri efter elefanter er med længder det største, jeg har set eller læst om noget sted i Afrika til dato”, siger Dr. Mike Chase fra Elephants Without Borders til BBC.

En tredjedel af elefanterne er døde

Ifølge organisationen er omfanget af krybskytteri nu dobbelt så stort, som det var i 2015, hvor man udførte undersøgelsen Great Elephant Census.

Allerede i den undersøgelse estimerede man, at en tredjedel af alle afrikanske elefanter var blevet dræbt i de sidste ti år, og at 60 % af elefanterne i Tanzania var blevet dræbt på bare fem år, skriver BBC.

Kendt som et tilflugtssted

Ifølge BBC har Botswana ellers haft ry for at være det sidste sikre tilflugtssted for elefanter i Afrika, men i de senere år har jagten på elfenben også gjort Botswana usikker for elefanterne.

Det får nu Mike Chase fra Elephants Without Borders til at bønfalde politikerne om at gøre noget.

“Dette kræver presserende og omgående handling fra Botswanas regering. Vores nye præsident må opretholde Botswanas ry og løse problemet hurtigt”, siger han til BBC.

Det gør mig så rasende, at nogen vil dræbe en uskyldig elefant bare for elfenben. 

Nu må vi gøre som tusindvis af andre dyrevenner og vise, at krybskytteri ALDRIG er i orden. Del denne artikel for at vise din støtte til elefanterne!!!