Ny populær børneleg fik 11-årig til at “ligne en alien” – nu vil moren advare alle forældre

Vi har alle gjort noget dumt som børn. Det er sådan børn er, men en del af at blive voksen er at sige fra, når tingene går over gevind.

Desværre forstår ikke alle, hvor grænsen går – selv de klogeste kan deltage i farlige lege efter pres fra andre, ældre kammerater.

Spørg bare forældrene til 11-årige Tyler Broome, som blev ramt af meget svære skader, efter at have testet den nye Youtube-trend “the roundabout of death” (dødsgyngen på dansk).

Ja, navnet i sig selv afslører lidt om, hvad legen går ud på. Men for Tyler handlede det om at bevise, hvor modig han var.

Den 11-årige blev ramt af frygtelige skader, efter han havde udsat sig selv for denne livsfarlige leg.

Legen går ud på, at den som deltager, sætter sig i midten af en gynge – som så snurrer rundt i en ekstrem fart ved hjælp af kraften fra baghjulet på en knallert.

Kort efter legen blev Tyler bevidstløs med potentielle skader på både hjerne og syn.

Ekstrem kraft

Det er blevet rapporteret,at Tyler blev udsat for g-kræfter, som kun piloter og astronauter kan støde på. Ifølge oplysningerne trængte væske og blod op i hovedet, hvilket forårsagede de opsvulmede røde øjne, som billederne herunder viser.

De rystende billeder af Tyler er blevet delt vidt omkring på de sociale medier. I videoen kan man se, hvordan Tyler næsten dør, mens teenagerne fortsætter med at gasse op for knallerten for at øge farten på gyngen.

YouTube / KIDbible

Ifølge oplysningerne skulle Tyler have befundet sig på legepladsen med en ven, da en flok ældre teenagere gik hen for at udfordre ham til den livsfarlige konkurrence – for at se, hvor modig han var.

– Jeg genkendte ikke mit barn – han var på nippet til at få et slagtilfælde. Tyler satte sig på gyngen, og drengen som kom hen til ham så ud til at være omkring 17 år. Tyler kender ham ikke, de er ikke hans venner, siger moderen Dawn til The Independent.

Og fortsætter:
– Han lægger sin knallert ned på marken, starter motoren og får gyngen i gang i høj fart. Da det var ovre, løb de bare derfra – det er mobning.

Dawn fortalte, at sygehuspersonalet aldrig havde set lignende skader før, og at de havde brug for at lave lidt research, før de vidste, hvad de skulle gøre.

– Hans hoved var svulmet totalt op, hans blodkar var bristet, og hans øjne lignede en alien. Han ser sløret. En brækket arm er til at håndtere, men det her? Han husker intet fra legen, siger moderen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=L-T-gukHowo

Politiets talsmand har bekræftet, at Tylers tilstand er alvorlig, men stabil.

Vores tanker går til Tyler og hans familie. Del artiklen for at advare alle om denne livsfarlige leg.