De var gift i over 70 år – døde i hinandens arme bare minutter efter hinanden

Norma og Francis Platell var gift i over 70 år og var uadskillelige hele tiden, endda i livets absolutte slutfase. De døde hånd i hånd – bare nogle minutter efter hinanden.

Det gribende foto fra parrets sidste tid i live har berørt en hel verden, og nu fortæller datteren Amanda Platell om sjælevennernes fine kærlighedshistorie, som ikke kunne være smukkere.

 

 

Norma og Francis Platell mødtes allerede som teenagere og giftede sig, da han var 22 år og hun 20 år. Og siden den dag har de været helt uadskillelige, og parret fik også tre børn sammen. Nu skriver den ene datter, Amanda, om deres fascinerende, smukke – og gribende liv i Daily Mail.

Norma flyttede med manden efter diagnosen

Sent i livets efterår blev Norma ramt af Alzheimers, hvilket betød, at Francis måtte tage sig af hende i deres hjem i Australien. Men til sidst blev det for meget arbejde for ham, og Norma var nødt til at flytte på plejehjem.

Francis slap aldrig taget i sin kone og besøgte hende fra morgen til aften. Han var der ved hendes side hele dagen.
– Mor sov ofte på fars skulder, skriver Amanda Platell.

Sidste år måtte Francis flytte ind på plejehjemmet, efter han var blevet ramt af hjerneblødninger. Selvom det selvfølgelig var hårdt for ham, så kunne han i det mindste være sammen med sin kæreste døgnet rundt.

Gjorde alt sammen

Da datteren Amanda, som bor i Storbritannien, fløj til Australien for at se sine forældre, indså hun, at de virkelig gjorde alt sammen.

Lige før jul var Francis faldet i badet og havde slået sig slemt. Han måtte på sygehuset, hvor lægerne kunne konstatere, at han havde brækket det ene lårben. Efter et stykke tid på sygehuset, kunne han vende tilbage til plejehjemmet, men hans helbred blev dårligere og dårligere. Francis fik det værre. Han var forvirret, svag og urolig.

Nogle dage nægtede han at spise – og så nægtede hun også.
– Mor kiggede bare på ham. Hvis han nægtede at spise, nægtede hun at spise. Hvis han ikke ville have vand, ville hun heller ikke have det. Hun efterlignede hans opførsel, skriver Amanda i Daily Mail.

Døde hånd i hånd

Til sidst blev Francis så svag, at han næsten endte i koma, og da personalet kom for at se til dem, om aftenen den 6. januar, havde han ingen kræfter tilbage.

Datteren Amanda skriver:
– Mor træk vejret anderledes. Min far var bekymret. Så personalet kom tilbage nogle minutter senere for at se til dem. På de få minutter var begge døde, fredfyldt, sammen. Som de havde ønsket.

De døde bare minutter – måske sekunder – efter hinanden. Dette er meget ualmindeligt og ekstra særligt når man tænker på, at lægerne for tre år siden sagde, at Norma bare ville leve nogle måneder længere.

Parret blev begravet side om side og som altid med Norma til højre og Francis til venstre.

FOTO: Newsman/Facebook

Hvilken utrolig smuk og gribende historie. Så fint, at de kunne afslutte livet sammen i hinandens favn – præcis som de ønskede. Del gerne artiklen videre, så dine kære også får glæde af denne fine og unikke kærlighedshistorie.