I 1995 så drengen sin rektor blive myrdet – 22 år senere rører han alle til tårer ved klaveret

Tokio Myers voksede op i et hårdt område i det nordvestlige London. Mange af hans klassekammerater ville senere i livet ende i fængsel eller dø – og en dag i 1995 tog livet en dramatisk vending for Tokio. Som 11-årig bevidnede han, hvordan skolens rektor blev stukket ihjel efter at have prøvet at stoppe et slagsmål. 

Den tragiske hændelse kunne meget vel have trukket Tokio ned i mørket. Men midt i kaosset fandt han musikken… og det skulle blive hans redning. Den forvandlede hans negative tanker til noget godt og holdt ham væk fra problemer – og hjalp ham gennem den svære tid. 

22 år senere, for ganske nyligt, trådte Tokio Myers op på scenen for at prøve sig selv af ved klaveret i Britain’s Got Talent. Resten er, som de siger, historie. 

Med sin gribende fortid hængende som et spøgelse på scenen bød Tokio på et følsomt mix af Claude Debussys “Clair De Lune” og Ed Sheerans “Bloodstream” – og det smukke øjeblik efterlod ikke et øje tørt i salen. 

Alle sad som tryllebundne, og der var så stille, at man nærmest kunne høre en knappenål falde – frem til to minutter inde i optrædenen, hvor Tokio fortsatte til næste element i sit show og fik publikum til at eksplodere i beundring over hans kreativitet. 

Det var ikke bare en rørende historie. Der var også et enormt talent – og Tokio fik naturligvis fire stensikre ja’er fra dommerne, som dermed sendte ham videre i konkurrencen. 

Nu håber han, at kampen og viljen til aldrig at give op skal inspirere andre mennesker, som går gennem noget svært. 

“Jeg er meget, meget lykkelig over at være i en position, hvor det er lykkes mig at vende mit liv, og forhåbentlig kan jeg inspirere nogle mennesker, der er gået gennem lignende hændelser. Vi er her sammen, og vi kan gøre det her”, siger Tokio Myers til The Mirror

Se den fænomenale pianist Tokios audition her:

Man skal aldrig give op – før eller siden vender det altid. Del videre for at hjælpe Tokio med at inspirere alle, som har været igennem noget svært, præcis som ham!