Passagerer skælder blind kvinde ud fordi hunden er med i bussen – årsagen får mig til at koge

22-årige og blinde Megan Taylor blev, på en uhøflig måde, bedt om at stå af bussen af en passager, ifølge Daily mail.
Årsagen var, at hendes førerhund var sort – en uskyldig hund ved navn Rowley.

Det var i en bus i St. Helens, Liverpool i England den 7. januar 2019, at Megan Taylor kørte med sin førerhund Rowley, da en passager uprovokeret begyndte at skælde hende og hendes førerhund ud, ifølge Daily mail.

Megan Taylor mistede sit syn da hun var 15

Megan Taylor fik en hovedskade i 15-års alderen, som gjorde hende blind. Hun har også mistet en del af sin hørelse og balance og har let ved at blive svimmel.

Fører- og servicehunden Rowley, en toårig labrador, hjælper derfor Megan med hverdagen.

Megan Taylor och Rowley.
Megan Taylor og Rowley. Foto: Liverpool Echo

Hunden Rowley ønsker det bare godt

Blandt andet samler han ting op for hende, klæder hende af og binder hendes snørebånd op. Han tager endda tøjet ud af vaskemaskinen og fører hende i den kollektive trafik. En rigtig hjælpsom og kærlig hund, som bare ønsker sin ejer det godt.

Passageren bliver vred: “Tag den pokkers hund ud”

Men på den her bustur er Megan og Rowley uønskede passagerer. Den uforskammede passager, en kvinde, skulle have bedt Megan Taylor om at “tage den pokkers hund ud af bussen”, fordi den var sort, ifølge Daily mail.

Kvinden skulle have ment, at hunden ikke kunne være en rigtig førerhund, fordi labradorer ikke kunne være sorte. Hun skulle have sagt, at “førerhunde er gule labradorer, og din hund er sort”.

Ledhunden Rowley är två år gammal och hjälper Megan med vardagen.
Førerhunden Rowley er to år gammel og hjælper Megan med hverdagen. Foto: Liverpool Echo

Gik ikke at tale med kvinden

“Jeg forsøgte at forklare hende, at fører- og servicehunde kan have hvilken som helst farve og ikke behøver være labradorer, selvom Rowley er det. Hun sagde, at jeg tog fejl”, sagde Megan Taylor.

På et tidspunkt opdagede Megan, at det ikke gik at diskutere med kvinden, som var sikker i sin sag, og forsøgte at ignorere hende.

“Jeg besluttede, at jeg ikke kunne sige så mere mere for at overbevise kvinden, og at det ikke var min tid værd. Jeg valgte at ignorere hende i stedet, men hun fortsatte med at sige en masse nonsens,” sagde Megan Taylor.

Megan Taylor på promenad med sina handikappassistenter Ruby och Rowley
Megan Taylor på gåtur med sine handicapassistenter Ruby og Rowley. Foto: Liverpool Echo

Megan er blevet spyttet på – på grund af sit handicap

Men Megan fortæller, at hun bliver hakket på konstant i den kollektive trafik, når hun og Rowley er ude.

– Ved andre lejligheder er jeg blevet spyttet og trampet på, skubbet væk og anklaget for at være “en fuld teenager”, når jeg mister balancen på grund af min hjertetilstand og neurologiske diagnose. Jeg forsøger at være positiv og ikke lade sådanne hændelser få mig ned med nakken – jeg skammer mig ikke over mit handicap, sagde Megan til The Liverpool Echo

Hvilke uforskammede mennesker. Spred gerne videre for at vise, at du støtter op om Megan og Rowley!