Hun efterlader bilen på restaurantens parkeringsplads – finder et uventet brev på viduensruden

Alle ved, at man ikke skal køre bil, når man har drukket alkohol. På trods af det, så omkommer flere danskere hvert år i alkohol- og trafikulykker.

Mange tror desværre, at de er i stand til at køre bil, når de eksempelvis har indtaget nogle øl efter arbejde – men promillen kan altså hurtigt snige sig op over de tilladte 0,5, uden man måske føler sig decideret fuld. Men reaktionsevnen falder drastisk, ligesom bedømmelseskraften også bliver påvirket af alkohol.

Det vidste Paula Grzelak-Schultz, som for nyligt gjorde præcis, som man skal, efter en aften ude med vennerne. Hun lod bilen stå.

Men da hun kom tilbage for at hente den et par dage senere, opdagede hun noget meget mærkeligt.

Paula Grzelak-Schultz havde været ude med nogle venner på den restauranten Original Joe’s i Alberta, USA. Da det var tid til at tage hjem, følte hun, at hun nok havde drukket for meget til at sætte sig bag rattet. Hun lod derfor bilen stå på parkeringspladsen udenfor restauranten.


Facebook

Nogle dage senere vendte hun tilbage til parkeringspladsen for at hente bilen. Da hun nærmede sig, så hun, at der var sat en seddel på ruden – og hun troede selvfølgelig, at hun havde fået en parkeringsbøde.

Men hun tog fejl.


Facebook

Sedlen var et brev fra restaurantejeren, som ville takke hende for, at hun ikke tog bilen hjem. Der stod:

“Kære Original Joe’s Sherwood Parkeringsgæst,

Jeg vil bare takke dig for, at du lod bilen stå her natten over. Jeg ved ikke, om du drak alkohol på restauranten eller ej, men jeg vil gerne takke dig for, at du ikke kører spritkørsel. Her får du et gavekrot til vores gode kyllingevinger som tak for, at du er så ansvarlig. Livet er værdifuldt, hav en god weekend.

Jay McLean”


Facebook

Gavekortet var på hele 450 gram kyllingevinger – en mildest talt fin ave fra restauranten.

Paula lagde et billede af brevet på Facebook, og der gik ikke længe, inden billedet var blevet spredt til tusinder og havde fået 15.000 til at synes godt om det.


Facebook

Hvor fint gjort af restauranten! Jeg håber, at Paulas billede af brevet kan få flere mennesker til at tænke sig om, inden de sætter sig bag rattet, når de har drukket alkohol.

Tag hånd om hinanden derude på vejene. Del gerne denne positive artikel for at øge opmærksomheden på spritkørsel!