Foto: Shutterstock

Ejeren dør af corona – tre måneder senere er hans hund stadig på sygehuset og venter på ham

Venskabet mellem menneske og hund er ofte en livslang kærlighedshistorie. Er man blevet venner, holder man jo sammen gennem ild og vand og har ikke lyst til at blive adskilt.

Det er den her historie et rørende bevis på.

I februar kom en ældre mand ind på et sygehus i Wuhan, Kina, smittet med covid-19. Mandens tilstand var kritisk og allerede efter fem dage døde han af virussen.

Men det vidste hans hund ikke, som var kommet til sygehuset for at møde ham, hvilket New York Post var først til at fortælle om.

Den lilla vovse ventede tålmodigt i sygehusets lobby. Hver dag i tre måneder lå han der uden at røre sig af stedet, men hans ejer dukkede aldrig op.

“Utroligt rørende og loyalt”

Wu Cuifen, som driver butik i sygehusbygningen, blev bekendt med hunden og hørte om ejerens skæbne.

Hun bestemte sig for at tage hånd om den lille hund og kaldte ham Xiao bao, eller “lille skat”.

– De fortalte mig, at hans ejer, en pensionist, var indlagt på sygehuset med covid-19. Men da han gik bort vidste Xiao bao det ikke og blev på sygehuset. Det var utroligt rørende og så loyalt”, siger hun til New York Post.

Foto: Shutterstock

Et stykke tid forsøgte personalet på sygehuset at sende ham væk fra sygehuset. Men lige meget hvor langt væk de tog ham, vendte han altid tilbage til sygehuset.

– Selvom Xiao bao ikke kan tale, så forstår man, at han stadig leder efter sin ejer, fortæller hun.

Så småt begyndte besøgende og patienter på sygehuset at klage over, at hunden befandt sig i lobbyen. Derfor besluttede personalet sig til sidst for at kontakte en dyreorganisation i Wuhan, hvis medlemmer fjernede Xiao bao.

Nu bliver Xiao bao passet godt på og organisationen håber, at han snart får en ny kærlig ejer, som vil tage hånd om ham.

Den her historie er så rørende. Nu krydser vi fingrene for at lille Xiao bao får et nyt kærligt hjem.

Del gerne for at sprede den her historie videre.