Foto: Shutterstock

Ejeren efterlod sin hund udenfor i 21 minusgrader – gik derefter i seng for at sove

OBS! Hunden på billedet er ikke hunden som nævnes i artiklen.

Natten til søndag blev politiet i norske Finsmark advaret om, at en hundeejer havde efterladt sin hund ude i kulden – og derefter var gået ind for at sove. Der var på det tidpunkt 21 minusgrader, skriver norske ABC Nyheter.

Da politiet ankom til stedet, tog de den kolde hund, brød ind i huset og afleverede hunden tilbage til ejeren.

FOTO: Shutterstock (Obs! Hunden på billedet er ikke den omtalte hund i artiklen)

Ifølge politibetjent Jon Arne Pettersen var der risiko for, at hunden kunne dø udenfor i kulden, da der var 21 minusgrader. Hvor længe den havde været efterladt udenfor er uklart. Men politiet havde intet andet valg end at bryde ind i huset.
– Fordi vi ikke kunne få fat på ejeren, var vi nødt til at bryde ind. Så i dag har vi reddet et liv, siger han til ABC Nyheter.

Ejeren var gået i seng

Hvis ikke politiet var kommet i tide, så var hunden formentligt død, eftersom ejeren lå og sov.
“Hundeejeren var gået i seng for natten uden at tage sin hund ind, der var iskold og som hylede i hele nabolaget om, at den ikke havde det godt. Politiet brød ind og afleverede hunden”, skriver politiet i Finnmark på Twitter.

Nu vil politiet i Norge sende en opfordring til alle hundeejere.
– Dyr har ifølge loven ret til tryghed og husk, at det også er koldt for dyrene, siger Jon Arne Pettersen til ABC Nyheter.

Sådan noget her må bare ikke ske! Hunde skal altid behandles med respekt. Den her ligegyldige opførelse er helt uacceptabelt! Del gerne videre for at gøre andre opmærksomme på farerne ved at efterlade hunde ude i kulden!