Ekstremt overvægtig bjørn var det værste dyrevennerne havde set – hvordan han ser ud 2 år senere kunne ingen have troet

Bjørnen var låst inde i et bur i årevis, men blev reddet af dyreorganisationen PETA i år 2020.

Her kommer en opdatering om, hvordan Dillan har haft det de senere år – efter at være blevet befriet.

– Det her er absolut et af de værste tilfælde jeg nogensinde har set, sagde Debbie Metzler fra dyrebeskyttelsesorganisation PETA om bjørnens tilstand efter alle disse år i buret, ifølge Pennlive.

Det var i byen Millmont, Pennsylvania, at fundet skabte store overskrifter og førte til massive diskussioner på de sociale medier i begyndelsen af 2020.

Bjørnen blev holdt fanget på et cementgulv i et lille bur. I flere år – måske så længe som et helt årti – havde han været hos Union County Sportsmen’s Club, et selskab, hvor folk i alle aldre blandt andet dyrker forskellige former for fysisk aktivitet, som for eksempel skydning og jagt.

I et bur var bjørnen Dillan blevet låst inde. Og han var blevet ekstremt overvægtig.

Bjørnen blev overvægtig i det lille bur

Efter alle disse år uden fysisk aktivitet, blev den stillesiddende bjørn enormt overvægtig, hvilket man kan se på billederne fra klubben.

I starten af 2020 lykkedes det dyrebeskyttelsesorganisationen PETA at fragte ham væk derfra. Så kom han til et dyreinternat i Colorado.

En repræsentant for skytteklubben skulle have udtrykt, at via bjørnen Dillan, skulle ”generationer af børn have lært at interagere med dyr”, oplyser Pennlive.

Hollywoodstjerne bag redningen

Det hele skulle være begyndt, da Hollywoodskuespilleren Alec Baldwin skrev et brev til guvernøren Tom Wolf i delstaten. Baldwin beskrev, hvordan Dillan var blevet forsømt i alle disse år.

Efter ni måneders forhandlinger lykkedes det PETA at få bjørnen ud af – og nu bliver han passet på The Wild Animal Sanctuary i Keenesburg, Colorado. De var først bekymrede over, at bjørnen ville være i så dårlig fysisk stand, at han ikke ville overleve rejsen – men det gjorde han altså! Og nu håber dyrevenner over hele verden, at hans behandling på dyreinternatet vil resultere i, at han får det bedre.

Nu er der altså gået over tre år siden, at Dillan blev reddet.

For et år siden gav PETA en opdatering i sagen om den tidligere indhegnede bjørn. Da kunne vi se følgende videoklip, hvor han nu lever sit bedste liv.

– Dillan er ikke længere den ensomme bjørn, som engang levede i ensomhed, siger Brittany Peet fra PETA i en udtalelse.

– Efter PETA:s anstrengelser har han nu et massivt naturalistisk levested at udforske og venskaber, som han kan pleje.

Del gerne indlægget videre, hvis du også er imod dyrplageri!

Exit mobile version