Hunde uden snor følger deres ejer slavisk – men detaljen på billedet får hele nettet til at koge

En video med en mand, som går med sin flok af hunde uden snor, er blevet spredt på nettet i flere år – hvad de gør er helt utroligt.

Men er det virkelig, som det ser ud?

Ifølge andre oplysninger har manden forsømt og plaget hundene i flere år.

Augusto Deoliveira havde sin egen kennel i Brasilien, hvor han opdrættede schæferhunde og viede sit liv til disse hunde. Han blev kendt for nogle år siden for den mest spektakulære video nogensinde – en video, hvor fem hunde går ved Augustos side og viger ikke fra den et eneste sekund.

Følger lederen slavisk

Hvad de gør er helt utroligt og fik tusindvis af mennesker til at juble af glæde og prise ham for hans hårde træning med hundene. Videoen er virkelig helt imponerende og værd at se. Når ejeren standser, gør hundene det. Når han beder dem lægge sig ned, lægger de sig ned og venter bare på ejerens kommando.

[arve url=”https://rumble.com/embed/u4.vew5v/” aspect_ratio=”16:9″ /]

Rædselsslagne for at få stød

Men mange er også kritiske og mener, at hundene har elektriske halsbånd på i videoen, at de følger deres leder fordi, de ellers ville få elektrisk stød. Mange siger også, at hundenes kropssprog viser, at de slet ikke nyder gåturen – men snarere er rædselsslagne for at tage et skridt i den forkerte retning og risikere at få elektrisk stød. Det efter at videoen er blevet gransket i mange dele af verden.

Men det er ikke alt i den her historie.

Dødelig smitte spredtes

Kennelklubben, GSD, meldte ud om en dødelig smitte i 2015, hvor flere hunde pådrog sig symptomer og smerter, som ikke gik væk. Ifølge Fox25 News skulle Augusto Deoliveira ikke tro på sådanne ting som “vaccination”, men skulle kun have vaccineret hundene mod rabies, fordi det er et krav fra staten. Men i løbet af den tid var der 12 hunde i kennelen, og kun fire af dem havde papirer på, at de var vaccineret mod rabies.

Indavl i kennelen

Under dette kontrovers blev der startet en Facebookside ved navn “The Truth About Griffin Shepherds Kennels“, som deler personlige oplevelser og videoer fra hundefarmen, og hvordan Augusto træner sine hunde med grimme metoder. For nylig postedes en video på siden, som skulle afsløre, at der forekommer indavl i kennelen, ifølge sitet Wide Open Pets.

Solgte underernæret og syg hvalp

På en privat Facebookkonto skulle en kvinde have beskrevet hændelsen, hvor hun købte en hvalp fra Augustos kennel. Certifikatet, som skulle vise en frisk hvalp, var faktisk falsk. Det blev rapporteret, at den otte måneder gamle hvalp var smittet med lopper og bændelorm. Hvalpen var også ekstremt underernæret. Hvalpens nye ejere betalte over 7 000 kroner i dyrlægeomkostninger for at hvalpen skulle få et værdigt liv igen. Ifølge hende skulle Augusto bare have sagt, at “hun burde starte en Go Fund Me side for at tage sig af dyrlægeomkostningerne”. Han ville ikke tage ansvaret for hvalpen. Dette tilfælde ifølge Wide Open Pets, men der findes ingen henvisning til kvindens indlæg.

Kennelklubben har på det seneste flyttet sig til det sydlige Carolina og skiftet navn til “The Ultimate German Shepherds”. Men den Facebookside, som engang fandtes, er nu helt væk.

Man kan ikke med 100 procents sikkerhed sige, at Augusto har forsømt sine hunde, men man kan heller ikke sikre, at han ikke har. Hvis man bare kigger på videoen, så ser hundene ikke særligt glade ud og virker ikke til at synes, at det er sjovt at gå tur – hvilket mange hunde kan lide. Og hvis det er sandt, at hundene er rædselsslagne for at få et elektrisk stød af deres halsbånd, så er det helt frygteligt. Hvad tror du? Er det imponerende, det som Augusto gør, eller burde han ikke være i nærheden af hundene nogensinde mere? Spred gerne videre for at dele din holdning på Facebook!