Katten Ruben måtte akut til dyrlæge efter at have spist det farlige – nu vil ejer Karin advare andre

Katten Ruben var vældigt interesseret i ejer Karins rosiner og fik lov at smage. Men så endte aftenen med et akutbesøg hos dyrlægen.

Det var tirsdag aften at Karin Laurin og hendes bofælle havde fundet lidt nødder og rosiner frem til en film, hjemme i Norrköping. Men deres kat Ruben var ualmindeligt interesseret i rosinerne og ville smage.

– Ruben var frygteligt interesseret og fik lov at smage to rosiner, skriver Karin Facebook.

Googlede rosiner

Men efter at Ruben havde smagt rosinerne, ville Karin google, hvorfor han virkede til at synes, at det var så lækkert. Da indså hun, at rosiner og vindruer kan være giftige for katte og få deres nyrer til at stå af.

russin, katt, veterinär, Facebook
Foto: Privat Facebook

Akut til dyrlægen

Det endte med at Karin måtte tage akut til dyrlægen med Ruben.

– Dyrlægen Malin fra Distriktsdyrlægerne i Norrköping tog imod os, fremprovokerede opkastninger hos Ruben og fik fat i rosinerne. Medtaget og godt groggy kom Ruben med hjem efter bare en time, skriver Karin på Facebook.

Efter hændelsen skrev Karin om det på Facebook for at advare andre. Indlægget fik hurtigt over 6.000 delinger.

russin, katt, veterinär, Facebook
Foto: Privat Facebook

Vil advare andre

– Årsagen til dette er, at jeg vil sprede lidt årvågenhed blandt dyreejere. Nogle har måske allerede styr på alt giftigt, andre har ikke. Vi anede det i hvert fald ikke og har besluttet os for aldrig at give kattene noget, som ikke har 100 % tillid til, skriver Karin.

Vindruer og rosiner kan give katte alvorlige symptomer som opkast, diarré, mavesmerter og sløvhed. Inden for 1 – 3 døgn kan nyreskader opstå. Katte er døde efter at have spist så få som syv vindruer.

Del gerne Karins advarsel videre, så ingen katte bliver forgiftet som Ruben!