Kristina beder danskerne om hjælp: Nogen har stjålet min hund

Det var et frygteligt chok, der ventede Kristina Andersen, da hun onsdag aften kom hjem til sit hus i Otterup på Fyn. 

Normalvis plejer hun at blive mødt af sine to hunde, Miluo og Gina, så snart hun træder ind i huset. Men onsdag aften var der noget helt galt. 

Miluo lå i sofaen, skræmt fra vid og sans. Kristina havde en fornemmelse af, at der havde været en fremmed i huset.

Og Gina – hun var væk. 

Nu beder Kristina danskerne om hjælp til at få sin elskede hund tilbage. 

Kristina Andersen troede, at alt var i skønneste orden, da hun onsdag aften kom hjem til sit hus i Otterup på Fyn. Hun havde kun været væk i et par timer, men da hun kom ind i huset, mærkede hun straks, at noget var galt. 

Når hun går ind i huset, plejer hun at blive mødt af sine to hunde, Miluo og Gina. Men onsdag aften var der ingen, der løb hende i møde. 

Miluo lå skræmt i sofaen. Og 3-årige Gina var væk. 

Miluo og Gina (th.). Foto: Privat

Umiddelbart er der ikke forsvundet andet fra huset end Gina. Men Kristina er ikke i tvivl om, hvad der er sket. 

“Når jeg tænker tilbage, kan jeg se, at der kan være en sammenhæng med et opslag, jeg lagde op i en lukket gruppe på Facebook for nogle dage siden”, siger Kristina til Newsner. 

Gruppen er for folk med hunde som Gina, en staffordshire bull terrier. Her havde Kristina tilbudt andre at låne Gina og være plejefamilie for hende i en periode, hvor Kristina ikke helt har overskud til at passe to hunde. Til gengæld skulle plejefamilien få en gratis hvalp, hvis Gina en dag skulle få hvalpe. Kristina forklarer, at hun absolut ikke har haft intentioner om at sælge Gina, men blot har haft brug for at få hende passet i et stykke tid.  

“Jeg tænkte ikke over konsekvenserne ved at poste sådan noget. At folk kan se, at jeg befinder mig i Otterup og måske har googlet mit navn. Det er det eneste, jeg kan forestille mig, medmindre, selvfølgelig, at nogen har holdt øje med os”, forklarer hun. 

Hoveddøren til huset var låst, da Kristina kom hjem. Bagdøren, som man skal gennem en gårdhave for at komme ind til, var ulåst, og Kristina forestiller sig, at det er den vej, tyvene er kommet ind. 

Foto: Privat

Sagen er ifølge Kristina meldt til politiet, og selv har Kristina et bud på, hvad motivet kan være. 

“En hund som Gina har en stor økonomisk værdi. Det er der mange, der ved, og når hun er en tæve, kan man jo avle på hende. Så kan man lave penge”, siger hun. 

Staffordshire bull terrier-hunde er kendt som meget kærlige hunde, og faktisk kaldes de på engelsk ‘nanny dogs’ (barnepige-hunde, red.). 

Kristina var ude af huset mellem 18 og 20.30 onsdag aften, og hun mener, at det er i dette tidsrum, Gina er forsvundet. 

På Facebook har Kristina skrevet et opslag, hvor hun beder om hjælp til at få sin elskede hund hjem igen. Hun har udlovet en dusør på 5 000 kroner til den, der kan få Gina hjem. Du kan se opslaget lige her: 

Hvor er det dog frygteligt, at nogen kan få sig selv til at stjæle en hund. 

Tøv ikke med dele dette, så vi kan hjælpe Kristina med at få sin elskede Gina tilbage!