Sælen svømmer helt tæt på dykkeren – se nu hvad der sker, når han rækker hånden ud

Det sker fra tid til anden, at vi støder på en sæl eller to på de danske kyster. For det meste boltrer de sig i havet, hvor vi blot kan se deres legesyge hoveder stikke op, men selvom de kan virke legesyge, når man kommer tæt på, forsvinder de hurtigt ud på dybere vande.

Men en gang i mellem vinder deres nysgerrighed over instinktet til at svømme af sted, det oplevede dykkeren Gray Grayson, da han på en tur under havoverfladen mødte en gråsæl.

Det Gray var ude og dukke uden for Scillyøerne, sydvest for den engelske kyst, svømmede der ikke blot en, men to gråsæler hen til ham. Den ene sæl var lidt mere forsigtig, mens den anden slet ikke virkede bange for Gray i sit dykkerudstyr. Og det kan være svært at forstå, at de to sæler er vilde dyr, når man ser videoen.

Gråsælen svømmede hen til Gray og prikkede ham i ansigtet med sin næse. Men dykkeren kunne ikke helt forstå, hvad den ville ham. Det kom helt bag på ham, hvad der skete, da han rakte hånden ud mod det lille væsen.

Sælen svømmede tættere og tættere på Gray, indtil den kunne blive klappet på maven af dykkeren.

Den lille sæl ville bare have lidt kærlighed fra dykkeren!

– Denne video viser, hvor søde, nysgerrige og hunde-agtige sæler er, siger Ally McMillan, formand for Seal Rescue Island til Huffington Post.

Se hele videoen af Gray og gråsælens møde her:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=136&v=Oz5pjXQMhiE

Dem som siger, at dyr ikke har følelser bør se dette. Der er ingen tvivl om, at gråsælen har følt sig tryg ved Gray, og derfor turde optræde helt naturligt overfor ham. Del artiklen med dine venner, så de også kan se det vidunderlige møde mellem gråsælen og Gray!