10-årig dreng får solbriller i gave – bryder sammen så snart han ser gennem dem

De fleste af os ser verden i farver, men forestil dig, at du ser verden i sort og hvid. Du kan ikke sætte farver på mange af de symboler, som vi andre kender, såsom et rødt hjerte, en gul smiley eller en blå himmel.

Du kan heller ikke nyde naturens mange farver året rundt, når bladene er brune, grønne eller endda røde.

Det er svært at forestille sig, at alt bare er sort eller hvidt, men sådan er verden for tiårige Xavier McCoury, der er komplet farveblind.

Teknologien har dog udviklet sig meget, især i løbet af de seneste år, så inden Xaviers tiende fødselsdag kunne forældrene købe en gave, der fik ham til at bryde sammen af glæde, så snart han fandt ud af, hvad det var.

Man hører ofte ordsproget: “Lykke kan ikke købes for penge”, men i det her tilfælde må det siges at være fuldstændig forkert. Xavier McCoury fik en fødselsdagsgave, da han fyldte ti år, som han vil huske resten af sit liv.

Der er nemlig blevet opfundet solbriller, som gør det mulig for farveblinde at se farver.

Rørt til tårer på ét sekund

I den lune aftensol åbner Xavier sin fødselsdagsgave, hvor han finder et par solbriller. De fleste drenge på Xaviers alder synes nok, at solbriller er seje, men det er sandsynligvis ikke deres højeste ønske.

Hvad han ikke vidste var, at det ikke er almindelige solbriller, som bare skygger for solen.

Og så snart han tager dem på, kommer tårerne. Xavier bliver så rørt over, at han pludselig kan se verden i farver, ligesom resten af sin familie og sine venner.

Et familiemedlem spørger, om han vil tage brillerne af, og Xavier svarer uden at tøve: “Nej, det vil jeg ikke!”

Det er tydeligt, at han er lykkelig og meget rørt over gaven, der nu vil forandre hans liv for altid.

– Det er umuligt at beskrive, hvor meget dette øjeblik betød for ham og hele vores familie, siger hans mor Melissa til Daily Mail.

– Vi følte alle sammen, at vi lige havde været vidner til et mirakel og set noget, som vi alle havde håbet på i så lang tid. Det, der skete lige foran vores øjne, var ikke til at tro.

Se det følelsesladede øjeblik herunder:

Det er svært at forestille sig, hvordan det må være at se verden i farver for første gang. Men denne tiårige drengs reaktion viser, at det er en helt ubeskrivelig følelse.

Nu må du gerne dele det skønne klip med andre, hvis du også blev rørt.