100-årige Sofies opskrift på et langt liv – har gjort alt det hun ikke måtte

Hvis du spurgte mig, hvordan man får et langt liv, ville jeg gætte på, at det er noget med sund kost og motion. 

Men hvad ved jeg? Ikke helt så meget som Sofie Jacobsen. Torsdag fyldte hun nemlig 100 år – og hendes opskrift på et langt liv er noget helt andet end det, man lige skulle tro. 

I stedet for at lade sig styre af motion og kostråd har Sofie Jacobsen ifølge TV2 nemlig valgt at leve sit liv præcis, som hun har haft lyst til. 

“Jeg har gjort alt det, jeg ikke måtte. Spist masser af fedt, flæsk og knokkel-fisk. Jeg har røget, indtil jeg var 80 år. Det er jo sådan noget, man ikke må. Men det har jeg gjort. Jeg har levet livet. Jeg burde slet ikke være så gammel,” fortæller 100 års-fødselaren til TV2. 

Men til trods for den rimelig usunde livsstil er Sofie stadig frisk. Den runde dag kunne hun fejre på Fjordhotellet i Augustenborg, og til daglig bor hun stadig i sin egen lejlighed. 

Selvom Sofie selv undrer sig over, at hun har nået en så høj alder, har hun dog et godt bud på, hvordan det er gået til. Hun begyndte nemlig at arbejde som 14-årig og fortsatte med det i mange år – også efter at hun blev gift. 

Uanset hvad forklaringen er, er Sofie i hvert fald godt tilfreds med at have nået en så høj alder. 

“Der er hverken mad eller drikke, der har ødelagt noget, for jeg har fået et langt liv at leve. Så jeg er godt tilfreds, og jeg har en alletiders familie. De er hjælpsomme og søde, så jeg har ikke noget klage over,” siger Sofie til TV2. 

Se Sofie fortælle om at blive 100 år i videoklippet lige her:

Sikke en pragtfuld kvinde! Fedt, flæsk og tobak er åbenbart opskriften på et langt liv. Del meget gerne artiklen for at ønske Sofie stort tillykke med fødselsdagen!