20 år efter prinsesse Dianas død: Nu fortæller sønnerne om deres gribende sidste samtale

Det er nu knapt 20 år siden, at prinsesse Diana omkom i en tragisk bilulykke i Paris. 

I en ny britisk dokumentar fortæller prins Harry og prins William og den sidste samtale, de havde med deres elskede mor. 

“Denne telefonsamtale har sat sig fast, ganske hårdt”, siger prins William i dokumentaren ifølge nyhedsbureauet TT.

31. august 1997 var hele verden i chok og sorg. Den britiske prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris. Diana, som også blev kaldt “folkets prinsesse”, nåede sammen med kronsprins Charles at få børnene William og Harry, som var henholdsvis 15 og 12 år gamle, da deres mor døde. 

I en helt ny britisk dokumentar, som bliver sendt mandag på britisk TV, fortæller de to prinser nu om den sidste samtale, de nåede at have med deres mor – samme dag, som hun døde. 

Billedkilde: Wikipedia

“Jeg kan ikke rigtig huske, hvad jeg sagte, men jeg husker, at jeg formentlig vil fortryde resten af mit liv, hvor kort samtalen var”, siger prins Harry i dokumentaren ifølge TT.

– Harry og jeg ville skynde os at sige hej, du ved, “vi tales ved senere.” Havde jeg vidst, hvad der ville ske, havde jeg nok ikke været så blaseret.”

Diana blev begravet den 6. september 1997 i Westminster Abbey – en højtidelighed, som blev sendt direkte i fjernsynet. Op mod en million mennesker menes at have været til stede, da kisten blev kørt gennem Londons gader – og hundredetusindvis af mennesker så den direkte visning i Hyde Park. Til ceremonien optrådte blandt andre Elton John, som spillede en genarbejdet version af sin sang “Candle In the Wind” til ære for Diana. 

Prinsesse Diana blev 36 år gammel. 

Billedkilde: Wikipedia

Hvil i fred, prinsesse Diana. Del gerne artiklen videre for at hylde den elskede prinsesse.