6-årig søn er udstødt og bliver ikke indbudt til fest – så gør faren noget som ingen anden havde vovet

Børn vil gerne være som alle andre og ikke stikke ud for at virke anderledes, det er en typisk del af at være lille. Derfor kan det gøre frygteligt ondt hos et barn, hvis det bliver frosset ude og måske udfordret på sin personlighed.

Shane Stephensen, far til Reilly, blev knust over at høre, hvordan flere børn i sønnens klasse samt venner til faren, havde fester hvor alle var velkomne, undtagen Reilly. Årsagen? Hans autisme. Til sidst fik Shane nok, og hans sorg blev til vrede. Derfor skrev han et åbent brev, som nu er blevet delt som en løbeild.

Seksårige Reilly har autisme, og kan ikke kommunikere med andre børn på hans alder. Men han lytter og forstår, og er i øvrigt en glad og sød dreng ifølge hans mor og far.

Reilly er dog aldrig blevet indbudt til fest, ikke en eneste gang. Det knuste far Shanes hjerte gang på gang. Hvordan en såkaldt “ven” ikke kunne indbyde en 6-årig dreng, når alle andre bliver indbudt.

Twitter: @life_of_reillys

Shane følte, at han havde holdt sig tilbage for længe, så han gik på de sociale medier for at få et budskab ud, som alle kan lære noget af.

“Okay, det her har ligget og vokset i mig i lang tid nu, så her kommer det. Enten kan i lide det eller også kan i tage det. Min søn Reilly har autisme, ikke spedalskhed. Han er seks år og mine såkaldte venner har også børn og børnefester. Ikke EN eneste invitation, ikke en fucking invitation. Tænk på det, mens du kan gå til helvede; har du ingen idé om, hvor sårende det er?”, skriver faren på de sociala medier.

Hans tekst blev senere delt videre af hans hustru, og siden har indlægget taget fart og er blevet spredt. Shane blev mødt af sympati fra tusindvis af mennesker, som har delt indlægget videre for at lære andre. Blandt kommentarerne forekommer blandt andet indlæg som “Hvilken lykke at have en far som dig” og “Utrolig hvordan en diagnose skal sortere mennesker du kender i to kategorier. 1. Røvhuller. 2. Venner for livet”.

https://twitter.com/life_of_reillys/status/926874427140268033?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fomtalat%2F6-arige-sonen-far-inte-ga-pa-kalas-nu-hyllas-pappan-for-sitt-utbrott-%2F

Børns psyke er skrøbelig. Det her indlæg fra en bekymret far får mange til at forstå, hvordan en lille handling kan betyde meget for et lille barn. Derfor bør alle behandles ens. Del gerne for at sprede budskabet.