61-årig farmor bliver gravid og skal føde sit eget barnebarn – så hendes søn kan få børn

For mange mennesker er længslen efter et barn stærkere end noget andet. Kan man ikke få børn, kan det indebære en stærk følelse af tomhed i livet. Ufrivillig barnløshed er en stor kilde til sorg hos mange par.

Matthew Eledge og hans mand Elliot Dougherty drømte om at blive forældre og opfostre børn sammen, men at de to skulle få børn på naturlig vis var umuligt, så derfor begyndte parret at undersøge, hvilke muligheder der fandtes.

Det er ikke usædvanligt, at homoseksuelle mænd, som vil have børn, anvender en rugemor, som kan bære deres baby i ni måneder. Og i USA er det ikke så ualmindeligt.

Hverken Matthew eller Elliot var begejstrede over at lade en fremmed person bære et barn, som derefter skulle vokse op hos dem, så alternativet var ikke så åbenlyst.

Farmor blev rugemor

Mens parret forsøgte at vænne sig til tanken om en rugemor, så fik Matthews mor, 61-årige Cecile Eledge, en idé.

Cecile foreslog, at hun kunne bære Matthews og Elliots barn. På den måde vidste de alt om barnets rugemor og kunne få fat i hende når de ville. Der ville ikke være nogle uklarheder eller uventede overraskelser, mente hun.

Først syntes sønnen Matthew og hans mand, at idéen var temmelig skør, men da en læge bakkede op om det, begyndte parret at overveje muligheden. Det var måske ikke så skørt trods alt, tænkte de.

Inden beslutningen blev taget gennemgik Cecile flere helbredsundersøgelser. Alle viste, at hun havde et rigtig godt helbred, endda bedre, end hvad mange 40-årige har, mente lægerne. Efter det så mændene ingen årsag til ikke at lade Matthews mor bære deres barn.

Best of 2019 comin’ in HOT!Looking back on all of the incredible humans I got to photograph over this past year is…

Posted by Ariel Panowicz Creative on Saturday, December 28, 2019

Læger tog Matthews sæd og satte ind i et æg fra Elliots søster, som derefter blev sat op i Cecile, på den måde ville barnet få gener fra begge fædrenes familier.

Ni måneder senere kom en rask og fin lille baby til verden. Matthew og Elliot blev forældre, og Cecile blev farmor, som hun havde drømt om.

Den 61-årige rugemor Cecile har trukket store overskrifter for det, hun gjorde for sin søn og hans mand og sit eget barnebarn.

Se mere i indslaget herunder: