8-årig slår græsset gratis for ældre og udsatte: “Han har hjulpet så mange”

Der er mange tanker i et barns hoved. I nogle år er der fuld fokus på venner og aktiviteter, og frygten for at gå glip af sjove ting eller at blive ekskluderet er større end alt. Blandt mange unge i dag er computeren og tv-spil mere interessant end noget andet.

Lige præcis derfor skiller den her otteårige sig ud fra mængden. Grayson Winfield fra amerikanske South Carolina viste tidligt tegn på, at han tænkte meget over verdenen og menneskene i hans lokalområde. Han bekymrede sig over, hvordan gamle mennesker i hans kvarter eksempelvis kunne passe deres haver, hvilket gjorde, at han begyndte at slå deres græsplæner gratis.

Måske er det fordi begge Graysons forældre arbejder for redningstjenesten, at det ligger i hans natur at hjælpe andre. Allerede som fireårig sad Grayson og pakkede gaver ind, som han ville give til fattige mennesker, så de ikke skulle undvære noget.

8-årig slår græs for ældre

Som otteårig begyndte Grayson at spørge sine forældre, hvordan de gamle mennesker i deres kvarter klarede sig økonomisk, hvis de ikke kunne arbejde mere. Det blev begyndelsen på meget velgørende arbejde, hvor Grayson hjælper ældre og udsatte.

Foto: Facebook/Helping Footprint

Grayson ville hjælpe ældre og andre som havde behov for hjælp. Han begyndte med at tilbyde at slå deres græsplæner og lave havearbejde, hvilket viste sig at være enormt værdsat i området.

Graysons forældre hjalp sønnens med at lave en Facebookside for at gøre opmærksom på drengens tilbud om hjælp. Siden fungerer nu også som en inspiration og opfordring til andre børn om at slutte sig til og hjælpe.

“At hjælpe andre er det eneste rigtige”

Drengen har hjulpet så mange, at der er hørt tale om ham i hele South Carolina, og da CNN kontaktede drengen for et interview sagde han: “At hjælpe andre er det eneste rigtige at gøre”.

Foto: Facebook/Helping Footprint

Da Grayson har været fuldt booket, har han fået hjælp af sin lillebror og adoptivbror.

“Han har hjulpet så mange. Flere end vi kan tælle”, siger hans stolte mor.

Det her gør mig varm om hjertet. Lad os hylde denne empatiske knægt. Del gerne for at inspirere andre.