9-årig pige mister sin far i bilulykke – sælger kager for at have råd til en fin begravelse

For de fleste børn er mor og far den største tryghed i livet. Ingen kan tage deres plads, da det er hos dem, man finder trøst, støtte og ubetinget kærlighed.

Jeg kan ikke engang forestille mig det chok og den sorg, som et barn går igennem, når det mister en af sine forældre. Derfor blev jeg dybt rørt over denne niårige piges initiativ efter sin fars bortgang.

Niårige Kaylei Miller, fra Louisville, Kentucky, var ekstremt knyttet til sin far. Derfor var sorgen grænseløs, da hun mistede ham i en bilulykke i starten af januar.

Foto: Whitney Barton

Da familien kæmpede økonomisk, var det et hårdt slag at få at vide, at de ikke ville have råd til at arrangere den fine begravelse faren og manden fortjente.

Ville give sin far en fin begravelse

Da lille Kaylei hørte det, fik hun en god idé. Hun ville bage kager og sælge dem i håb om at kunne betale en fin begravelse for at ære hendes far.

“Jeg ville bare samle penge ind, så vi kunne lave en begravelse for min far”, sagde Kaylei til ABC 7

Lille Kaylei bagte populære kager som red velvet, brownies og chocolate chip-cookies. Hun lavede også popcorn, som hun kunne tilbyde dem, som dukkede op.

Foto: Shutterstock

For at gøre folk opmærksomme på kagesalget fik Kaylei hjælp af mor Whitney Barton til at skrive et indlæg på Facebook. Der stod, hvad pengene skulle gå til, og hvor salget ville finde sted.

Hun tilføjede, at hun “bare var taknemmelig” over for alle, som købte de gode sager.

Ordet spredtes hurtigt ved hjælp af de sociale medier, og da der blev dannet en lang kø uden for Fairdale Dairy Queen, kunne Kaylei ikke forstå, at alle menneskerne var der for hendes skyld.

“Jeg græd i går på grund af alle de mennesker, som virkelig bekymrede sig”, siger hun. 

Tjente tusindvis af kroner

Whitney og datteren Kaylei var chokerede, da de indså, hvor mange, der var dukket op for at støtte kagesalget. Mange valgte også at donere penge, for at familien skulle have råd til en respektfuld begravelsesceremoni for den afdøde far.

Nogen af dem, som donerede et stort beløb, var parret Jack og Debbie, som betalte 1 000 dollar for to chokoladekager.

”Som min kone fortalte, så mistede hun sin far, da hun gik i fjerde klasse og husker stadig, hvordan det var,” forklarede Jack. 

“Vi vidste hvilken slags smerte den unge dame gennemgik, og vi ville gerne hjælpe”, tilføjer han.

“At folk ville bekymre sig sådan”

I skrivende stund har Kaylei og hendes familie samlet cirka 34 000 dollar ind, takket være medmenneskelighed fra dem, som havde set Facebookopslaget.

”Aldrig nogensinde i 1 million år havde jeg forestillet mig, at folk ville bekymre sig så meget om nogen, som de aldrig havde mødt… Der vil ikke gå en dag, uden at jeg tænker på ham, for jeg ser hans store smil på mine børn hver dag”, siger enken Whitney.