Ældre par har blot dage tilbage – så gør sygeplejerskerne det rette for at hylde deres livslange kærlighed

Kald mig kynisk – men det er som om, at ægte, gammeldags kærlighed bliver mere og mere sjældent. 

Et lykkeligt ægteskab kan sammenlignes med et hus, som må bygges på ny hver dag og varsomt vedligeholdes – til den dag, det er tid til at tage afsked. 

Et godt eksempel på dette? Den hjerteskærende historie om Bert Whitehead og hans hustru Beatrice, så nu fylder tusinder af hjerter med varme. 

Bert Whitehead og hans hustru Beatrice har været gift i 67 år og været så godt som uadskillige, siden de mødtes, skriver The Bolton News.

Desværre ramte tragedien for fuld kraft i april 2017, da 87-årige Beatrice blev indlagt på Royal Bolton Hospital på grund af knoglekræft.

Nogle uger senere blev også 90-årige Bert indlagt på sygehuset, efter at hans helbred på kort tid var blevet meget dårligt. 

© Facebook/Khmer News
 

Men fordi parret var indlagt på forskellige afdelinger, kunne de ikke være tæt på hinanden på sygehuset. 

Den eneste måde, Bert kunne se til sin kone på, var i en kørestol sammen med resten af familien. 

Men ifølge deres svigersøn, Stephen Hall, gjorde personalet en undtagelse og flyttede Bert og Beatrice til det samme rum, så de kunne være sammen. 

© Facebook/Wishfm

“Det er hjerteskærende. Der er et hold i rummet, der giver hende palliativ pleje”, fortæller Stephen Hall til Bolton News. 

“Da de satte sengene sammen, så jeg, hvordan Bert lyste op i det største smil. Det var et meget rørende øjeblik. Sygeplejerskerne har været fantastiske. De har gjort alt, hvad de kunne. Vi vil bare gerne takke dem alle”, siger svigersønnen Stephen. 

© Facebook/Wishfm

Desværre har Beatrice blot nogle dage tilbage at leve i. 

Deres datter, Suzanne Hall, siger, at Bert og Beatrice knapt har været væk fra hinanden, siden den dag, de mødtes. 

Beatrice var kun 15 år, da de mødtes, og parret giftede sig i 1950, da Bert kom tilbage fra sin tjeneste i militæret. Sammen har de tre børn, seks børnebørn og fem oldebørn. 

© Facebook/Wishfm

Royal Bolton Hospital har sendt en udtalelse ud i forbindelse med dette: 

“Vi prøver altid at gøre alt, vi kan for at støtte patienter og deres pårørende, når en person nærmer sig livets slutning. Vi ved, hvor meget de små ting betyder, og derfor prøver vi at gøre det, der står i vores magt i disse tilfælde. Vores personale forstod, hvor vigtigt det var for Bert Whitehead at være ved sin hustrus side i denne svære tid, og derfor gjorde vi nogle undtagelser på afdelingen for at flytte dem til et seperat rum – hvor de kunne være sammen. 

Hr. Whitehead har været ved sin kones side siden da.”

© Facebook/Wishfm

Sjældent har talemåden til døden os skiller været mere passende og ramt mere i hjertet, ikke sandt?

Helt rigtigt af sygehuset og sygeplejerskerne at lade dette vidunderlige par få deres eget rum, så de kan tilbringe deres sidste dage sammen. 

Del og synes godt om, hvis du er enig!