OBS! Dette er et genrefoto og viser ikke den omtalte dreng.

Barn dør efter at være blevet efterladt i bilen i 14 timer – mens moren var ude at feste

En ung mors egoistiske handlinger kostede en lille dreng livet. Barnet blev efterladt alene i en bil i flere timer og hentet dagen efter, da moren havde sovet sin brandert ud.

Moren – Ashley Howard, var 19 år, da hun efterlod sin to år gamle søn Caleb i bilen i over 14 timer. Ifølge Billings Gazette tilbragte Ashley natten med at feste med sine venner. Samtidig sad Caleb låst inde i køretøjet hele natten og til langt ud på morgenen, hvor den varme sol begyndte at brænde.

Ifølge Billings Gazette skulle moren have sagt, at hun først ville sove sin brandert ud, inden hun hentede sønnen, selvom hendes kæreste havde spurgt, om hun ikke skulle kigge til barnet først. Moren lod sig ikke overtale, men sov hos en kammerat, indtil hun havde det bedre.

Efterladt alene i varm bil

Ikke før næste eftermiddag, omkring klokken 13, tog Ashley hen for at kigge til drengen i bilen. Caleb havde tilbragt i alt 14 timer i køretøjet, heraf otte, mens solen stod højt på himlen. Calebs kropstemperatur var overophedet, da han blev fundet.

Pojke, bil
OBS! Dette er et genrefoto og viser ikke den omtalte dreng.

Da Ashley tog Caleb med på sygehuset var skaden allerede sket. Drengens kropstemperatur var så høj, at han straks måtte flyves til et sygehus i Billings. Drengen måtte lægges i respirator for at have en chance for at overleve. Bare nogle dage senere sov han ind for altid.

Undskyldte med ung alder

Calebs far – John Howard, har fortalt til politiet, at dette ikke var første gang Ashley havde været skødesløs og uegnet som mor. I flere tilfælde havde hun efterladt sit barn i bilen i lang tid.

Under retssagen fortalte drengens farmor – Marsha Hopkins, om den bundløse sorg at miste sit barnebarn: “Jeg tror ikke, at vi nogensinde kommer til at få en afslutning”.

Advokaten, som forsvarede Ashley, nævnte, at det var hendes alder, som førte til hendes handlinger: “Hendes hjerne var ikke fuldt udviklet, og hun tog en dum beslutning”. Han påpegede også, at Ashley havde et alkoholproblem, da hændelsen fandt sted.

Mors undskyldning i retten

Men anklageren – Dawson County Attorney Brett Irigoin, sagde, at det var en “en fornærmelse” at bruge Ashleys alder som undskyldning for barnets død.

“Hun efterlod ham i det køretøj i 14 timer. Otte af disse timer var solen oppe,” sagde Irigoin.

Ifølge KULR8 skulle Ashley have angret under retssagen:

“Jeg er enig i, at mine valg var egoistiske”.

Hun skulle også have sagt, at hun har svært ved at erkende, at det er hende, som er årsagen til, at hendes eget barn er dødt.

Da Calebs farmor blev afhørt under retssagen sagde hun: “Du må leve med det faktum, at du alene dræbte Caleb. Tror jeg, at du ønskede det? Nej. Tror jeg, at du kunne have forhindret det, absolut. Du vidste, hvad der kunne ske, hvis du efterlod ham i bilen, og du traf det valg”.

Det er gået to år siden Calebs død fandt sted i 2018, og den nu 21-årige mor er blevet dømt for et meningsløst mord. Ifølge internationale medier skulle moren have fået en fængselsstraf på 20 år i Montana States kvindefængsel, i Billings.

Lige som Caleb dør et stort antal børn af hedeslag, efter at være blevet efterladt alene i biler. I år 2020 mistede 24 børn i USA livet på grund en sådan uagtsomhed, ifølge NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

I år 2019 var antallet af disse dødsfald 52. Her kan du læse mere om det.

Sådan en tragisk hændelse kunne ganske enkelt have været undgået. Del gerne for at få andre til at forstå risikoen ved at efterlade børn i varme biler, selv i kortere tid. Det er en advarsel, som skal tages alvorligt.