Den 10-årige fik en rotte som kæledyr – to uger senere blev drengen fundet død på sit værelse

Hamstere og andre gnavere er populære kæledyr blandt børn. De er små, pelsklædte, bløde og virker harmløse, hvilket var årsagen til, at tiårige Aidans familie gik med til, at han skulle have en rotte. 

Det havde han dog aldrig fået lov til, hvis familien havde vidst, at det skulle føre til noget så frygteligt som drengens død. Nu vil familien advare andre familier. 

Ti-årige Aidan faldt pladask for den lille rotte Alex, da han første gang så den i dyrehandlen. Til hans store glæde gik Aidans farmor med til, at rotten skulle med dem hjem, og fra det øjeblik tog Aidan sin nye bedste ven med overalt. 

Youtube/Inside Edition

Men efter 17 dage skete noget, ingen nogensinde havde kunnet forestille sig. Aidan blev alvorligt syg og måtte på hospitalet. Der så lægerne, at det var typiske symptomer på influenza, og derfor sendte de bare Aidan hjem for at hvile sig. 

Dagen efter blev Aidan fundet død. Det viste sig, at han var blevet bidt af rotten, som bar på en smitte. 

“Han var min bedre halvdel, jeg var enlig far. Det var bare ham og mig. Han var min grund til at stå op om morgenen”, siger den sørgende far til CBS8

Youtube/Inside Edition

Aidan var blot ti år, da han blev ramt af det, man kalder “Rat bite fever” (rottebidsfeber, red.), og faren har sagsøgt virksomheden Petco, som solgte ham rotten. Virksomheden har svaret, at dyrene ikke er nogle produkter, de producerer. Dommeren står imidlertid på farens side. 

“Jeg slås for dette for at beskytte andre børn, for jeg vil ikke have, at det her skal ske for andre familien. Jeg taler stadig med Aidan og fortæller ham, at jeg elsker ham. Denne far giver ikke op”, siger Aidans far, Andrew Pankey, til CBS8

Ingen havde i sin vildeste fantasi forestillet sig, at et kæledyr fra en kendt dyrehandel skulle føre til en ti-årig drengs død. Nu vil faren gøre andre opmærksomme på det, så ingen andre familier skal rammes af sådan en tragedie. Del gerne for at hjælpe med at advare andre.