Shutterstock

Det betyder disse huller i dit tøj

Du er sikkert blevet offer for huller i dit tøj før. Hvis du ikke har, vil jeg lykønske dig med, at du har erhvervet dig den nødvendige rigdom til ikke at skulle gå i det samme tøj igen og igen, indtil det truer med at falde fra hinanden.

For de fleste af os almindelige dødelige er det dog ret almindeligt, at vi på et tidspunkt støder på huller i vores yndlings t-shirts eller kjoler.

Dermed ikke sagt, at det ikke er irriterende, men man vænner sig til det efter et stykke tid. Det har jeg i hvert fald. Faktisk har jeg utallige morgener taget en t-shirt på inden arbejde for at opdage en række små huller, som efterlader mig i en meget vanskelig situation: Skal jeg tage t-shirten på og håbe, at ingen lægger mærke til det? Eller skal jeg bare smide den væk og acceptere nederlaget?

Jeg vælger næsten altid den anden mulighed, og det er derfor, jeg har besluttet at grave lidt dybere i disse mystiske huller, hvad der forårsager dem, og hvad man kan gøre for at undgå dem.

Så lad os starte med årsagen. Ikke overraskende er listen over ting, der kan efterlade huller i dit tøj, lang og varierende. Møl er f.eks. en veldokumenteret synder, men ikke alle huller skyldes, at stoffet er mølædt.

Genrefoto
Credit / Shutterstock

Der kan være mange forklaringer

Nej, forklaringen kan være så enkel, at dit stykke tøj lider af almindelig slitage, eller måske har det sat sig fast i noget, f.eks. en lynlås, bh, bælte, sikkerhedssele eller en ru overflade.

Hvis hullerne findes tæt på maven, kan det være dit bæltespænde, der er problemet. At gå uden bælte er en oplagt løsning på dette problem, men det er ikke altid muligt. Du kan også prøve at justere bæltets position eller endda udjævne ru eller potentielt skarpe kanter med sandpapir.

Noget andet, du måske ikke har tænkt over, er, hvordan du vasker dit tøj, i hvert fald i forhold til hvor meget du forsøger at vaske ad gangen. Tilsyneladende kan overbelastning af vaskemaskinen resultere i huller i tøjet, og du bør altid sørge for at vende vrangen ud på tøj med perler, knapper eller andre dekorationer.

Genre
Foto: Wikimedia Commons

Du bør også undgå at bruge for meget klorblegemiddel (hvis du overhovedet bruger det), da det kan resultere i huller i tøjet.

Endelig – og ja, det lyder helt indlysende – skal du være opmærksom på ru overflader, herunder mursten og sten, samt på ting, der stikker ud fra disse overflader, f.eks. søm.

Ender du nogensinde med at få huller i dit tøj? Fortæl os det i kommentarfeltet.

LÆS MERE: