Fiskeren chokeres af sin fangst – da han ser indersiden afsløres et 25 år gammelt mysterium

Alt har en mening. Det har min mor sagt til mig mange gange. Jeg er ikke helt overbevist om, at det faktisk er tilfældet, men nu og da tænker jeg, at skæbnens uransalige veje må have spillet ind. Uanset hvad man tror eller tænker var det i hvert fald helt tilfældigt, at dette 25 år gamle mysterium fra Lake Hartwell, Carolina, blev løst.

Om skæbnen spillede ind, skal jeg ikke gøre mig klog på – men jeg kan ikke lade være med at spekulere.

4. juli var Ben Meyers og hans 11-årige nevø ude og fiske. Vandet var roligt, og de fik ikke meget på krogen. Men pludselig skete der noget – og følelsen var, at noget enormt havde bidt på krogen. Ben og nevøen skulle dog snart trække noget op af vandet, som langt fra var et levende væsen. 

“Jeg tog mit net, og han trak den op til vandkanten, og så så jeg, at det var en håndtaske. Jeg sagde: ‘Du har ikke fanget en fisk. Du har fanget en skat!’”, siger Ben til Fox Carolina.

fiskaren1
© Fox Carolina/Skärmdump

Fiskerne åbnede tasken for at se, om der var noget deri. De fandt familiefotos og andre genstande, som man kan tænkes at have i en håndtaske. Der var kreditkort – og Ben genkendte navnet på ejeren. Det skriver Fox Carolina.

fiskaren2
© Fox Carolina/Skärmdump

Tasken tilhørte nemlig en af Bens venner – for 25 år siden. April Bolt var navnet på kvinden, og hun skulle nu genforenes med sine ejendele, som fascinerende nok stadig var intakte. Det var en dag for 25 år siden, at April mistede sin taske i havnen. Hun havde drukket og spist og glemt at holde øje med tasken – som forsvandt sporløst. 

“Jeg var knust, jeg græd. Særligt fordi min lille dreng var 15 måneder gammel dengang, og alle billeder, jeg havde af ham, lå i tasken”, siger April til Fox Caroline. 

Men nu er April altså genforenet med tasken, og mysteriet er næsten løst. Alt sammen takket være en utrolig tilfældighed. Tænk at fiskeren Ben kendte April og derfor kunne give fangsten videre til sin retmæssige ejer.

fiskaren3
© Fox Carolina/Skärmdump

Et gammelt ordsprog lyder: Ingen har valgt sin skæbne. Derfor kræver skæbnen, at vi altid er klar. I dette tilfælde vil jeg nok skrive under på det. 

Uanset hvad håber jeg, at så mange som muligt kan få lov til at se denne fascinerende historie, som endda fik en lykkelig udgang. Hvis en delning kan forgylde nogens dag, er det det værd.