Grædende datter filmer døende fars plejer, afslører hendes ‘behandling’

Når en syg person kommer til et sygehus, forventes det, at personalet tager alle nødvendige metoder i brug for at sikre patientens overlevelse og helbred.

Tragisk nok er hospice-personale derimod bare der for at gøre det så bekvemt som muligt i de sidste måneder, dage eller timer i patientens liv.

Da en ældre mand havnede på et hospice ved Bronson Hospital i amerikanske Kalamazoo, Michigan, kom datteren ofte for at hilse på.

Men en dag så hun, hvad en af fares plejere gjorde – og hun vidste straks, at hun var tvunget til at filme hændelsen.

Roberta Lytle tog Brenda Buurstra på fersk gerning og filmede hospiceplejeren. (YouTube)

Robert Olsen lod til at være ved godt helbred, da han som pensionist var blevet 85 år gammel.

Men kort derefter begyndte hans helbred dog at svigte. Og det blev kun værre dag for dag. Robert fik vejrtrækningsproblemer og kæmpede for sit liv.

Hans familie havde en frygtelig fornemmelse af, at denne gang ville han ikke klare den – og Robert kom derfor til et hospice-hjem.

Plejeren Brenda Buurstra arbejder på hospicet og var kendt for at gå længere, end hvad jobbet krævede, for at gøre alt så bekvemt som muligt for sine patienter.

Plejeren Brenda Buurstra (Youtube)

Hun fik til opgave at se efter Robert – og snart skabte de et specielt bånd.

I håb om at være sammen med sin far i hans sidste dage, kom datteren Roberta Lytle og besøgte sin far på hjemmet, hvor hun selvfølgelig tjekkede hans helbred og livskvalitet.

Efter hendes ankomst opdagede hun snart, hvordan plejeren ikke tilbød samme niveau af behandling som de andre.

Roberta ville straks informere andre om plejerens ukonventionelle behandling…

Ifølge WWMT smugfilmede Roberta plejeren Brenda Buurstra, da hun tilbød faren en uortodoks form for behandling.

Robert havde nemlig fortalt hende, at han elskede sangen “You Light up My Life”.

Plejeren Brenda vendte derfor tilbage allerede næste dag med sangteksten udskrevet. Hun opmuntrede Robert til at synge sammen med hende, for hun havde nemlig lært sig hele teksten udenad og sang den for Robert, mens han lyttede.

“Han sagde, ‘Min favoritsang er “You Light Up My Life”.’ Så jeg begyndte bare at synge den,” siger Brenda Buurstra.

Roberta Lytle havde svært ved at tro sine egne øre, da hun hørte plejeren synge den tidløse ballade sammen med sin far.

Hun fandt hurtigt mobiltelefonen frem og filmede den hjertevarme og dybt rørende gestus.

“Jeg er målløs, denne kvinde har virkelig en flot stemme”, sagde Roberts datter Roberta Lytle ifølge ShareTap.

Utroligt nok kunne Roberta se, hvordan hendes far, som knapt kunne tale på dette tidspunkt, sang med.

“Selv gennem hans lille iltmaske, som han brugte, lyste hans øjne op. Hele hans ansigtsudtryk blev forandret og han havde et stort smil,” sagde Roberta.

Bare få dage inde i plejerens private koncerter begyndte Roberts helbred at blive bedre. (YouTube)

Ingen troede, at Robert ville kunne finde styrke til at synge sammen med denne specielle plejer, men det gjorde han!

“Man kunne se, at sangen fik ham til at lyse op. Bogstaveligt talt, ‘You Light Up My Life,’ den sang fik ham virkelig til at lyse op. Man kunne se, at den ramte ham lige i hjertet.”

Selvom Brenda altid slider hårdt for at gøre patienternes tid på hospice lidt lettere, var hendes behandling af Robert i sandhed unik.

Læger havde fortalt familien, at Robert med al sandsynlighed skulle dø på hospicet. Men en uge senere blev Robert udskrevet og kunne komme hjem.

Familien mener, at farens rehabilitering skyldtes Brenda og afslørede, at han knapt kunne sige et eneste ord, da han først blev indlagt.

Youtube

“Han havde hjerteproblemer, men på grund af hans alder kunne de ikke sætte ind pacemaker ind,” sagde datteren Roberta til WMMT.

“Han fik et anfald i huset og kunne ikke trække vejret. Så de tog ham med til Bronson Hospital. Han var der cirka en uge. Vi troede ikke, at han ville komme hjem igen denne gang.”

Plejeren Brenda har sunget for sine patienter i mere end et årti, men det her var første gang, at hendes uselviske handling blev offentlig.

Hvis ikke Brenda var gået gennem ild og vand for at hjælpe den svært syge far, havde han måske ikke været blandt os længere.

Lytle mener at farens rehabilitering skyldes plejerens metoder. (YouTube)

“Jeg har sunget for patienter i 14 år og det her er første gang, jeg bliver taget på fersk gerning… For at gøre dette frygtelige sygehusbesøg, de går igennem, bare en anelse bedre og lysere,” siger Brenda.

Plejeren forklarede, at eftersom hun elsker at synge, så tror hun det forbedrer livskvaliteten for patienterne.

I visse tilfælde, som i Roberts, mener hun endda, det bidrager til rehabiliteringen.

“Jeg vil være i et team med positive mennesker, og det er, hvad vi har her på Bronson. Jeg er ikke den eneste plejer, som går et skridt længere her på Bronson. Det her er, hvad vi gør hver dag.”

Vi hører så ofte om patienter, der behandles dårligt, hvilket gør denne type af behandling ekstra rørende at læse om.

Hvilken vidunderlig person og plejer denne kvinde er. Hun er lige det, hun burde være. Denne skæbne var hendes kald, og det er præcis hvordan hospice-personale bør være ❤️

Del venligst denne artikel på Facebook for at hylde det vidunderlige job, som plejere gør, og fordi de går et skridt længere for patienterne hver dag!