Henry og Halldis har været gift i 72 år – nu må de ikke bo sammen

Halldis, 92, og Henry, 94, har været sammen i 72 år.

Men nu må de ikke bo sammen længere.

Efter en beslutning fra kommunen må det norske par ikke dele rum sammen på plejehjemmet.

Halldis og Henry Jakobsen mødtes til dans, da hun var bare 18 år og han bare 20 år gammel. Det slog straks gnister, og siden har parret aldrig forladt hinandens side.

Men nu må parret, som har været gift i 72 år, ikke længere være sammen.

Havnede på forskellige afdelinger

Efter en periode med sygdom kom Halldis på sygehuset. Da hun fik det bedre, oplevede børnene, at det havde været svært for parret at bo alene hjemme, så Henry og Halldis flyttede på et plejehjem i norske Skien.

Men Halldis og Henry, som altid har boet sammen, fik ikke et fælles dobbeltværelse – i stedet blev de separeret og havnede på forskellige afdelinger.

Har ikke plads

At Halldis og Henry ikke må bo sammen har taget hårdt på dem.

– Farmor og farfar har været sammen hele deres liv og altid været der for hinanden. At de ikke bor sammen er frustrerende, og vi vil have de får et værdigt liv sammen den sidste tid, siger barnebarnet Gry Engvold til Dagbladet.no  

Plejehjemmet mener, at der ikke var nogle ledige dobbeltværelser for Halldis og Henry. Deres enkeltværelse er også for småt til to personer.

“Jeg begynder at græde”

– De spurgte, om de ikke måtte dele seng sammen, men det var for trangt. Nu trives de ikke på plejehjemmet og er begge meget kede af det. Jeg orker næsten ikke at tænke på det, for så begynder jeg at græde. Nu forsøger vi at være positive for deres skyld, og håber at alt ordner sig, siger barnebarnet Gry Engvold.

Plejehjemmet og kommunen arbejder på en løsning, så Halldis og Henry igen kan være sammen.

Jeg synes, at det bør være en rettighed at være sammen med sin elskede i livets efterår, selvom du bor på et plejehjem! Del gerne videre hvis du er enig. 

– De har alltid vært der for hverandre, både i tykt og tynt.

Posted by Dagbladet on Monday, January 8, 2018