Foto: Lauren Fullbrook/Facebook

“Kommer jeg til at dø, mor?” 5-årig dreng pludseligt indlagt på sygehus – smittet med coronavirus

Coronavirussen spreder sig over verden og hver dag bekræftes flere mennesker smittede.

Nu fortæller en mor fra Worcestershire, England, om, hvordan hendes “fuldkommen raske” 5-årige søn Alfie blev slået ud af virussen, efter at have haft høj feber, hallucineret og brækket sig.

Lauren Fulbrook, 30, skrev på Facebook for at advare andre forældre om, at unge børn også kan blive smittet af Covid-19 og få alvorlige symptomer – selvom der spekuleres i det modsatte.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259138478449997&set=pcb.259140231783155&type=3&theater

“Virussen er IKKE en joke”

Ifølge britiske Metro blev Alfie indlagt på sygehuset efter at være blevet smittet med Coronavirus. Fra sygesengen skal han have spurgt: “Mor, kommer jeg til at dø nu?”.

Laurens Facebook-indlæg er blevet delt mere end 53 000 gange i skrivende stund.

“Coronavirussen er IKKE en joke. Venligst stop med at feje det ind under gulvtæppet, I risikerer ikke bare jeres eget liv, men også andres liv, fordi I vil gå på pub, restaurant eller tror at I behøver 7 kæmpepakker med 24 ruller toiletpapir i hver. I et hjem hvor coronavirussen er testet positivt har jeg set, hvilke effekter den her”.

“Jeg har været tvunget til at se min 5-årige søn gå fra at have al energi i verden til ikke at bevæge sig, næsten ikke drikke eller tisse. Hans kropstemperatur nægter at gå ned under 40 grader, og som højest var på 42,3, hvilket fik ham til at kaste op”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259138525116659&set=pcb.259140231783155&type=3&theater

“Værste dag i livet”

”Jeg så ham hallucinere og græde over hovedpine. Han blev ført til sygehuset med ambulance, sat i isolering og testet for coronavirus, som blev bekræftet positiv”.

Lauren, som er mor til to, har beskrevet dagen Alfie begyndte at vise symptomer, den 16. marts, som “den værste dag i mit liv”.

Hun skriver: “Hans blodsukker var bare 3,7, hans åndedrætsfrekvens var 18-20 og hans hjertefrekvens 180. Sveden løb ned af ham, men han rystede, han gispede efter vejret og havde lysfølsomhed.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259138471783331&set=pcb.259140231783155&type=3&theater

Selvisoleret i hjemmet

Alfie blev kørt akut på sygehuset. Efter at være testet positiv for coronavirus, blev han placeret i et isolationsrum. Den 5-årige overnattede der, inden han sammen med sin mor måtte køre hjem, efter de havde fået strenge instruktioner om selvisolering.

“Sygehuset rådede os til, at så længe jeg skulle give Alfie medicin, så skulle jeg selvisolere os alle herhjemme”, skriver mor Lauren.

“Han er stadig ved at komme sig efter en uge og en dag. I dag er første gang, at han har bedt om mad og han har leget lidt. Han hoster stadig og har høj temperatur, men han har det bedre”.

Vi håber, at folk tager coronavirussen med største alvor. Følg myndighedernes anbefalinger og forsøg at undgå nær kontakt med andre.

Del den her artikel for at vise din støtte til alle mennesker rundt om i verden, som er ramt af denne frygtelige virus.